Avto
18 ogledov

Električni focus se predstavi

Ford focus electric
1/49
Žurnal24 main
Poleg že znanih različic z bencinskim in dizelskim motorjem bo Ford svojim kupcem ponudil tudi novi focus z električnim pogonom.

Ford focus electric (predstavljen na consumer electronics showu v Las Vegasu) bo na ameriškem trgu na prodaj konec leta 2011, v Evropi pa leto kasneje. Elektromotor razpolaga z 90 kW/123KM in 245 Nm navora, z enim polnjenjem litij-ionskih baterij (23 kWh, na 240 voltov se polnijo od tri do štiri ure, kar je pol manj, kot pri nissan leafu) ima avtomobil avtonomijo okoli 160 kilometrov, najvišja hitrost pa je 136 km/h.

Focus electric je dobil nov videz zračne reže spredaj, ki spominja na slog pri Aston Martinu, paket 17-palčnih aluminijastih platišč s pnevmatikami z nižjim uporom, izboljšano aerodinamiko, MyFord touch driver connect system, AM/FM/CD/MP3 sony audio z devetimi zvočniki, navigacijski sistem z glasovnimi ukazi, ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.