Avto
45 ogledov

Elektrificirani citroëni kot spremljevalci kolesarjev

Citroën C5 X Citroën
Citroën bo profesionalem kolesarske moštvu AG2R CITROËN dobavil vozni park, v katerega bo vključil priključne hibride. Na ta način željio pristopiti k trajnostni mobilnosti.

Novi vozni park bo sestavljen iz naslednjih vozil: 9 priključnih hibridnih vozil C5 aircross, 10 priključnih hibridnih vozil C5 X in 7 vozil spacetourer. 

Citroën C5 X | Avtor: Citroën Citroën

Citroën bo ekipo tako prvič opremil s svojim paradnim modelom, novim C5 X. 

Citroën C5 X | Avtor: Citroën Citroën

Glede na to, da je ekipa stalno na poti, je zanjo vozni park vozil, ki ga ima na razpolago, bistvenega pomena. Kolesarske ekipe iščejo prostorno notranjost, ki je eden izmed glavnih kriterijev pri izbiri novih vozil. Za ekipo je bistvenega pomena, da lahko s seboj prevaža čisto vse, kar potrebuje, od radijske opreme do rezervnih oblačil, čelad, bidonov z vodo in potrebščin za kolesarje, koles in rezervnih delov, kot so rezervna kolesa in orodje za vzdrževanje. Na vsaki dirki avtomobil v povprečju prevaža na strehi do 7 koles. 

Citroën C5 X | Avtor: Citroën Citroën

Ob tem so pri Citroënu poudarili pristop k trajnostni mobilnosti, prepričani so, da lahko tudi s tako promocijo ozavestijo čim širši krog ljudi. Citroën se je zavezal, da bodo do leta 2025 vsi modeli iz njegovega izbora na voljo s 100 % električnimi ali priključnimi hibridnimi izvedenkami. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.