Avto
142 ogledov

Elona Muska je Trump stisnil v kot

Elon Musk EPA
Če Trump izstopi iz Pariškega okoljevarstvenega sporazuma, bo njegov svetovalec Elon Musk stisnjen ob zid.

Elon Musk, ustanovitelj družb Tesla in SpaceX, od izvolitve Donalda Trumpa za predsednika ZDA sedi v njegovem posebenem svetu, v katerem so še nekateri drugi voditelji ameriških prominentnih družb in ki Trumpu svetujejo o gospodarskih temah. 

Musk je v svetu vztrajal kljub kritikam, ki letijo na Trumpa vse od nastopa njegove funkcije. Musk je na vprašanja, kaj tako progresiven človek, ki vse upe polaga v električno mobilnost, počne poleg Trumpa, odgovarjal, da mora biti v Beli hiši tudi nekdo, ki bo zagovarjal drugačna stališča od predsednikovih.

A namig, da bodo ZDA izstopile iz svetovnega okoljevarstvenega sporazuma glede znižanja onesnaženosti ozračja z emisijami, je očitno preveč.

Po Twitterju je Musk sporočil, da je storil vse, kar je v njegovi moči, da bi Trumpa prepričal, naj ZDA ostanejo podpisnice Pariškega sporazuma. Ko ga je nekdo od sledilcev vprašal, kaj bo storil v primeru, da bo Trump storil nasprotno, je bil Musk jasen: "V tem primeru ne bom imel izbire glede odhoda iz sveta."

Komentarjev 1
  • Avatar olor
    olor 07:28 02.junij 2017.

    Ma boli Trumpa za Muska, on bo naredil po svoje, ego...