Avto
134 ogledov

Espace ni več enoprostorec

Renault espace
1/3
Renault
Dolga leta čakanja so se splačala, pravijo pri Renaultu. Predstavili so prve fotografije nove generacije espacea, ki stvari zastavlja na novo.

Renault espace je pred tremi desetletji dobesedno ustvaril evropski razred enoprostorcev in je dolga leta postavljal merila tekmecem glede udobja za potnike in naprednega delovnega prostora za voznika.

V najnovejši peti generaciji pa espace zapušča izvorno družino enoprostorcev in zavija v razred križancev, kar je pred letom dni napovedoval že koncept initiale. S prvih fotografij je razvidno, da je avtomobil nasajen na velika kolesa, a ima dokaj nizko, atletsko postavo.

Za zdaj so uradno znane podrobnosti skope, Renault je zgolj potrdil, da bo espace na voljo kot pet ali sedemsedežnik. Postavljen bo na novo modularno platformo CFM1, verjetno ga bodo poganjali le turbo motorji. Na voljo naj bi bili tudi polni LED žarometi, medtem ko so vohunske fotografije razkrile, da bo v notranjosti kraljeval velik digitalni zaslon. 

Glede na fotografijo vetrobranskega stekla s pripadajočimi kamerami lahko še domnevamo, da espace kot prvi renault uvaja sistem prepoznavanja nevarnosti pred trki in samodejnega zaviranja.

Za več bo potrebno počakati do 2. oktobra, ko se prične pariški avtosalon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.