Avto
19 ogledov

EuroNCAP ima pet najvarnejših za 2014

Euro NCAP land rover
1/5
Žurnal24 main
EuroNCAP je uradno objavil lestvico najvarnejših avtomobilov lanskega leta po kategorijah.

Skupno so pri EuroNCAP lani mučili, zabijali, četverili in skušali zaleteti 40 različnih modelov. Posebnost lanskih testov je bila, da so prvič dali velik poudarek sistemom za aktivno varnost, kot je avtonomno zaviranje. 

  • Zmagovalni modeli po kategorijah v zgornji galeriji

Na koncu so avtomobile (ne vse) razvrstili po najbolj prodajanih razredih. Kot pravijo pri organizaciji, so se zelo dobro izkazali večji družinski avtomobili, saj so prav vsi, ki spadajo v to kategorijo, osvojili vseh pet zvezdic. Nasprotno pa je bila v razredu majhnih avtomobilov škoda fabia edini model izmed 14, ki je osvojila vse zvezdice. Podobno zaskrbljeni so pri organizaciji tudi nad dosežki v razredu kompaktnih enoprostorcev, kjer se je s petico izkazal le VW golf sportsvan, medtem ko je več kot polovica tega segmenta prejela vsega tri zvezdice. Pri EuroNCAP tako slabe rezultate komentirajo z dejstvom, da očitno proizvajalci še vedno varčujejo pri varnosti v segmentih, kjer šteje vsak cent.

  • 11 najbolj varnih avtomobilov lanskoletnega testiranja si lahko ogledate TUKAJ

Med alternativno gnanimi modeli sta se zelo izkazala tako lexus NX kot tesla S, ki sta bila med petimi vozili s hibridnim ali električnim pogonom. Generalni sekretar organizacije Michail van Ratingen je rezultate pokomentiral z upanjem, da bodo s padanjem cen naprednih tehniologij proizvajalci temu področju pričeli dajati več pozornosti v prid celostne zaščite njihovih strank.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.