Avto
5479 ogledov

Iz razbitih avtov nastala kombinacija petih, štirih in treh zvezdic

Euro NCAP Euro NCAP
Odlična luksuzna novinca, prav dober veteran in podpovprečen terenec.

Euro NCAP je objavil nov krog rezultatov varnostnih testiranj, tokrat za štiri nove avte na evropskem trgu.

Tako audi A6 kot VW touareg sta prejela najboljšo oceno petih zvezdic, saj sta se izkazala s celovito varnostno zasnovo že v serijski opremi, ki v primeru trkov varuje tako potnike kot morebitne šibkejše udeležence, kot so pešci in kolesarji. Prav tako zelo dobro posredujejo asistenčni sistemi, ki znajo preprečiti ali vsaj bistveno omiliti nesrečo. 

Oceno štirih zvezdic si je prislužil ford tourneo connect. To je po letu 2013 sicer že drugi test družinskega enoprostorca, ki so ga izvedli, ker je ford nedavno doživel korenito posodobitev pri asistenčnih sistemih. In res je teste prestal zelo dobro, peto zvezdico pa je odnesla nekoliko slabša ocena za varnost potnikov pri čelnem trku.

Suzuki jimny je po specifikaciji Euro NCAP dosegel le tri zvezdice. Novi terenec  je bil podpovprečen pri zaščiti potnikov tako pri trku s polnim kot delnim prekrivanjem. Povprečen je tudi pri varovanju vratu pri trku od zadaj, med aktivnimi pomagali pa ni prepoznavanja za kolesarje, sistema, ki ga pri organizaciji letos postavljajo kot nov pogoj za odlično oceno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Villamilla
    Villamilla 01:22 22.september 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > www.Sexydrom.com