Avto
10292 ogledov

Evropa je izgubila avtomobilsko znamko

Infiniti Infiniti
Znamka luksuznih vozil se umika iz Stare celine.

Znamka Infiniti je napovedala popoln umik operacij iz Zahodne Evrope. Kot so sporočili pri premijski znamki, ki spada pod Nissan, se bodo v prihodnosti osredotočili le še na ameriški in kitajski trg. 

S tem se končuje desetletna evropska avantura znamke, ki je želela konkurirati nemški premijski trojici. Najprej so se posvetili zahodni Evropi pred načrtovano širitvijo na vzhod. Vendar pa je bila prodaja vsa leta zelo butična, niti z novimi modeli križancev niti z denarjem v oglaševanju, recimo v formuli, 1 pa Infinitiju ni uspelo narediti nujnega dobičkonosnega preboja. 

Infiniti Q30 | Avtor: Infiniti Infiniti

Tako bodo ugasnili tudi proizvodnjo dveh najbolj evropskih modelov Q30 (na sliki) in QX30 v Nissanovi britanski tovarni Sunderland, brez dela pa bo ostalo okoli 2.000 ljudi, poroča Automobilwoche. K odločitvi je gotovo vplivala tudi negotovost, ki se Evropi obeta zaradi brexita. 

V nasprotju z Evropo je Infiniti v ZDA zelo uspešna znamka, saj so lani na tem trgu prodali kar 140 tisoč vozil. Nissan je znamko Infiniti osnoval leta 1989 in je s tem sledil Toyoti ter njenemu Lexusu. Honda ima tudi lastno premijsko znamko Acura, ki pa ni nikoli imela apetitov po evropskem trgu in je strogo osredotočena na Severno Ameriko. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.