Avto
2293 ogledov

Evropskega velikana med avti zdaj vodi ženska

Linda Jackson Stellantis
Linda Jackson je veteranka avtoposla, dobro znana Žurnalovim bralcem. Menjava na čelu generalnega direktorja sovpada z vzpostavljanjem vodenja novega koncerna.

Iz Peugeota so sporočili, da jih po novem vodi Linda Jackson. Vrhovni šef koncerna Stellantis Carlos Tavares ji je zadal zelo pomembno vlogo nadaljne krepitve levje znamke v zelo kritičnih časih. Johsonova dobro pozna dogajanje v francoski avtoindustriji, saj je pred leti kot prva ženska sploh vodila sorodno znamko Citroën. Tudi danes bo ena zelo redkih žensk na tako visokem položaju.  

Linda Jackson je svoje bogate izkušnje pridobila v celotnem avtomobilskem sektorju, od Združenega kraljestva do Francije. Na različnih finančnih in komercialnih funkcijah se je kalila pri skupini Jaguar, Land Rover in Rover Group, nato se je leta 2005 pridružila skupini PSA, kjer je bila sprva predvsem na visokih finančnih položajih. Leta 2014 je bila imenovana za generalno direktorico Citroëna in v izvršni odbor PSA. Pod njenim vodstvom je Citroënu uspelo krivuljo obrniti navzgor, na srečanju ob 100. obletnici znamke pa nam je osebno pojasnila skrivnosti modernega avtoposla.

Peugeot 508 PSE | Avtor: Peugeot Peugeot

Pred enim letom je bila nekoliko presenetljivo razrešena s funkcije, ko je prevzela vodenje skupine za strateško usmeritev znamk znotraj PSA. Že kmalu se je razkrilo, da je v ozadju načrt uspešnega združevanja med koncernoma PSA in FCA v novega globalnega velikana z imenom Stellantis. Jacksonova bo po uspešnem dokončanju združitve na mestu vodje Peugeota zdaj nasledila Jean-Phillipa Imparata, ki ga čaka zahtevna naloga preobrazbe znamke Alfa Romeo.

Tudi sicer so se zgodile številne menjave znotraj koncerna Stellantis, s katerimi želi Tavares doseči maksimalno sodelovanje in uspešen razvoj znamk. Med drugim so se vzpostavile nekatere nove enote, ki bodo skrbele za enoten razvoj kar 12 avtomobilskih znamk. Tako bo Yves Bonnefont, ki se je pred letom dni kot direktor znamke DS predstavil tudi Žurnalovim bralcem, po novem vodil strateško pomembno enoto za razvoj programske opreme, ki postaja praktično najpomembnejši del vseh novih avtomobilov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:57 23.januar 2021.

    Saj je že čas, da najvišja mesta v politiki in gospodarstvu začnejo zasedati ženske.