Avto
43 ogledov

Evropsko krono nosi peugeot 308

Peugeot 308 Peugeot
Evropski avto leta 2014 je postal peugeot 308.

Na predvečer enega od najpomembnejših avtomobilskih salonov na svetu, avtosalona v Ženevi, so izmed sedmih finalistov razglasili letošnji evropski avto leta. 

Žirija, ki jo je sestavljalo 58 novinarjev iz največjih evropskih medijev s področja avtomobilizma, je peugeotu 308 namenila 307  točk, kar je bilo več kot dovolj za gladko zmago. 

Naelektren boj se je odvijal za drugo mesto, saj je električni mestni BMW i3 dosegel 223 točk, električna limuzina tesla S pa 216. Citroën C4 picasso je zasedel tretje mesto (182), mazda3 peto (180), škoda octavia šesto (172), mercedes-benz razred S pa sedmo (170). 

Že drugo leto zaporedoma je torej zmagal predstavnik najbolj prodajanega razreda C, tako imenovanega golfovega razreda. Nemški adut je bil zmagovalec lani, potem ko je pred tem dve leti zapovrstjo šla nagrada v roke električnem avtomobilom (nissan leaf in opel ampera/chevrolet volt).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.