Avto
3843 ogledov

Fantastična vest iz Opla

Opel logotip Opel
Pri Oplu so na to vest čakali že od leta 1999.

Pri Oplu zadnje vesti vlivajo novega optimizma, da so na pravi poti. Znamka je namreč objavila poslovni rezultat v prvem polletju letošnjega leta, v katerem je imela operativni dobiček 502 milijona evrov.

Zakaj je to tako velika novica? Ker Opel že od leta 1999 ni niti enkrat zabeležil pozitivnega poslovnega rezultata temveč vedno, polletje za polletjem le izgubo. Še v prvem polletju leta 2016 (zadnje polno leto, ko je spadal še pod ameriški GM), je dodal v bilance 220 milijonov evrov dodatne izgube, je poročal Autocar.

Očitno torej načrt na čase za delavce zelo bolečega prestrukturiranja nemšega proizvajalca pod novim lastnikom PSA deluje. Šef PSA Carlos Tavares, ki stoji za načrtom sinergijskega delovanja znamk Peugeot, Citroën, DS in Opel, je prepričan, da bo nemška znamka v prihodnje eden od evropskih šampionov.

Dokončno bodo vse vezi z GM sicer prekinili šele leta 2024, ko bodo pri Oplu na vseh modelih povsem prešli na modularne platforme, razvite pod okriljem PSA. S pripojitvijo Opla je PSA leta 2017 postal drugi največji evropski proizvajalec za Volkswagnom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.