Avto
48 ogledov

Ferrari gradi najhitrejši vlak smrti

Park bo domoval pod velikansko rdečo streho površine 20 hektarjev, na kateri bo Žurnal24 main
Bi želeli podoživeti hitrosti okoli 250 km/h, brutalne pospeške in sile G, ki jih zmorejo moderni ferrariji? Potem kar pot pod noge v Abu Dabi.

Ferrari bo kje drugje kot med bogatimi arabskimi šejki odprl svoj prvi tematsko-adrenalinski park na svetu. Njegova glavna znamenitost bo proga vlaka smrti, ki naj bi bila najhitrejša na svetu. Na okoli dva kilometra dolgih tračnicah s 70-stopinjskimi zavoji bosta dve ločeni kompoziciji tekmovali med seboj pri hitrostih do 250 km/h. Pospešek v zavojih naj bi dosegal 1,7 G-ja, pospešek od 0 do 100 km/h pa naj bi znašal manj kot dve sekundi. Najvišja višina proge bo več kot 50 metrov. Seveda bosta vlakca v obliki ferrarijevega dirkalnika, vsekakor pa se bo vanju pametno usesti na tešče.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Pod streho bodo dom našle tudi različne druge atrakcije, primerne za otroke ter pogumne odrasle. Tako bo ponudba vsebovala posebno dvigalo, ki bo izstrelilo potnike skozi streho več kot 60 metrov visoko.

Park bo uradno odprt ob jesenski veliki nagradi F1 v Abu Dabiju, z njo pa želijo konkurirati sosednjemu Dubaju, ki je v zadnjih letih postal sinonim za mondeno središče sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.