Avto
52 ogledov

Fiat 500 nekoliko obnovljen

Fiat 500
1/5
Fiat
Pravijo, da je nov, vendar pa je fiat 500 po osmih letih na sceni le nekoliko prenovljen. Med drugim tudi hišni infotainment.

Popularni italijanski malček je že dolgo med nami. V vsem tem času, ko so jih po svetu prodali kar 3,8 milijona, pa je ohranil praktično nespremenjeno podobo. 

Sedaj Fiat pravi, da imajo novega 500. To utemeljujejo s številko, da so mu spremenili 1.800 delov. No, na zunaj je vidnih precej manj sprememb, tako ima sedaj dnevne LED luči, tudi zadnja svetila imajo nov dizajn. Ostale podrobnosti bodo opazili le specialisti. 

Več novosti je v kabini, kjer je sedaj 5-palčni Uconnect sistem. Po želji si je mogoče omisliti tudi za dva palca večjega. Menda so avto tudi bolje zvočno zatesnili.

Pri motorjih sedaj fiat 500 izpolnjuje standard euro 6, še vedno pa so na voljo v nespremenjenih velikostnih razredih 0,9-, 1,2- in 1,3-litra, slednji je dizel in ima sedaj izpust pod 90 g/CO2, povprečna poraba pa naj bi bila 3,8 litra.

Dodelan je tudi robotiziran menjalnik duologic, ki ima naperke ob volanu. Brkljali naj bi tudi po podvozju, a ne povedo, zakaj. 500 naj bi bil odslej nared za novo rundo s tekmeci, kot so opel adam, citroën DS3, toyota aygo, renault twingo in drugi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.