Avto
365 ogledov

"Fičo" kot ferrari

Pogein fiat 500 zmore najvišjo moč 197 kW/268 KM. (Foto: Pogea Racing)
1/38
Žurnal24 main
Nemško tuning podjetje Pogea Racing je predstavilo svoj program predelav za fiat 500, pri katerem so za osnovo vzeli posebno različico abarth ferrarija.

Nadomestno vozilo za lastnike ferrarijev abarth fiat 500 so pri podjetju Pogea Racing še nadgradili in zdaj namesto 121 kW/165 KM in 230 Nm navora razvije  197 kW/268 KM in 330 Nm navora.

Tunerji so se, namesto da bi zamenjali celotno elektroniko 1,4-litrskega motorja, odločili, da razvijejo lastni softare, in ga vgradili v obstoječo enoto ter dodali turbopolnilnik in zmogljivejši hladilnik. Ob spremenjeni elektroniki in dotoku zraka so morali za boljše sposobnosti v celoti zamenjati izpušni sistem, zato so v avtomobil vgradili popolnoma nov katalizator. Nove zavorne čeljusti avto v primerjavi s serijskim modelom zaustavijo 1,8 metra hitreje. Pogea kupcem ponuja tudi napredno podvozje z nastavitvami višine in trdote, na seznam opcij pa so uvrstili posamezne dele iz karbonskih vlaken in razkošne usnjene detajle v notranjosti.

Pogein fiat 500 bo na daleč prepoznaven zahvaljujoč vpadljivi ferrari scuderia rdeči barvi, predvsem pa po oznakah in nalepkah, ki spominjajo na tiste s ferrarija F340 scuderie. Najcenejši paket predelav za fiat 500, ki ga ponuja tunersko podjetje, stane 3.400 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.