Avto
18 ogledov

Fiesta deluxe le za Slovence

Ford fiesta deluxe
1/14
Uroš Modlic
Fiesta deluxe je omejena serija 35 oblikovno dodelanih malčic, s katero slovenski uvoznik Forda proslavlja 35. obletnico začetka uspešnice.

Avtomobil je na voljo s tremi vrati v črni ali beli barvi. Opremljen je z zadnjim difuzorjem, strešnim spojlerjem, poudarjenimi pragovi in letvicami na vratih, spojler krasi tudi prednji del, kjer so dodane LED dnevne luči. Črna platišča so dimenzij 205/40 17R, stekla zatemnjena, zadek krasi še dvojna izpušna cev. Športno vzmetenje je prispeval Eibach. Notranja oprema sestoji iz tempomata, MP3-predvajalnika z USB-priključkom in bluetoothom ter elektronske klimatske naprave.

Fiesto deluxe poganja 1,4-litrski bencinski motor s 71 kW (96 KM), vsako krasi tudi ploščica iz nerjavečega jekla z zaporedno številko.

35 let zgodbe o uspehu

Poleti leta 1976 je na trg prišla prva generacija fieste, ki je v današnji generaciji med najbolj prodajanimi avtomobili v Evropi. Vseh fiest so doslej izdelali že čez 15 milijonov, sedanje generacije pa v treh letih proizvodnje več kot milijon. Fiesta je sicer nedavno doživela blago osvežitev vsebine z novimi barvami in dodatki zunaj ter znotraj in boljšimi avdionapravami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.