Avto
18 ogledov

Fiesta še naprej vroča žemljica

Ford fiesta ECOnetic
1/47
Žurnal24 main
Ford je v Evropi prodal že milijon primerkov zadnje generacije modela fiesta. Prodaja nove fieste se je začela oktobra 2008, mejnik pa je padel v 28 mesecih po predstavitvi.

Evropska prodaja zadnje generacije ford fieste je prejšnji mesec dosegla milijon. Mejnik je bil dosežen le 28 mesecev po predstavitvi Fordovega najpopularnejšega majhnega vozila, ki je hkrati njegov najbolje prodajani model.

Ko je bila oktobra 2008 fiesta prvič zapeljana iz salona, bila nato večkrat nagrajena in zaznamovala novo ero oblikovanja, funkcionalnosti in vozne dinamike pri majhnih avtomobilih, je postala uspešnica. Na voljo je v tri- in petvratni izvedbi, s paleto varčnih agregatov. Na začetku leta 2009 se je na prodajnih tabelah povzpela na izvrstno drugo mesto najbolje prodajanega modela v Evropi in to mesto ohranja še danes,

Ford fiesto izdelujejo v tovarnah v Kölnu v Nemčiji in v Valencii v Španiji. Fiesto so prvič predstavili davnega leta 1976, v več kot treh desetletjih pa so prodali več kot 14 milijonov primerkov.

Tukaj se lahko prijavite na tekmovanje za najbolj varčnega voznika in si z nekaj spretnosti privozite opel astro ecoflex v trajno last.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.