Avto
8 ogledov

Focus s porabo 3,5 litra!

Ford focus EConetic
1/4
Žurnal24 main
Ford bo novega focusa ECOnetic kupcem ponudil v začetku naslednjega leta, njegova pričakovana poraba pa bo manj kot 3,5 litra goriva na 100 kilometrov.

Ford ECOnetic bo po opravljenem končnem certificiranju v drugi polovici letošnjega leta uradno v zrak izpustil manj kot 95 g/km škodljivega CO2. 1,6-litrski dizelski motor Ford Duratorq TDCi so inženirji še dodatno optimizirali z novim sistemom vbrizgavanja in turbopolnilnikom, izboljšanim hlajenjem polnilnega zraka in ukrepi za zmanjšanje trenja. Z dodatnimi ukrepi, ki vključujejo edinstven aerodinamični paket opreme s standardnim aktivnim upravljanjem maske hladilnika, pnevmatikami z ultra-nizkim kotalnim uporom in spremenjenim končnim prestavnim razmerjem, se lahko focus ECOnetic pohvali s povprečno porabo 3,5 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov.

VEČ O NOVEM FORDU FOCUSU, KI SMO GA PREIZKUSILI NA MEDNARODNI PREDSTAVITVI, SI LAHKO PREBERETE TUKAJ.

Celotna vrsta tehnologij Ford ECOnetic, ki jo uporabljajo tudi drugi modeli novega focusa, vključno s sistemom ford Auto-Start-Stop, pametnim regenerativnim polnjenjem, načinom Ford Eco Mode in lučko za priporočeno prestavljanje, bo na voljo tudi v novincu, ki bo na voljo v karoserijski različici s petimi vrati in tudi kot karavan. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.