Avto
29 ogledov

Fordov vignale vstopa v premium razred

Ford mondeo vignale
1/12
Ford
Ford je prikazal svoj prvi serijski vignale model, s katerim želi pobrisati ločnice do premium tekmecev. Mondeo vignale bogat z opremo in udobjem ter zelo hiter.

Da bodo pri mondeu prvič stopili vsaj še za pol razreda višje, so pri Fordu napovedovali že dolgo, a kaj ko so morali načrte preložiti zaradi zamud pri predstavitvi osnovnega serijskega mondea. Sedaj je vse nared za dodatno izkušnjo, ki jo prinaša nova najbogatejša različica Fordove opreme. V mondeu vignale naj bi voznik doživel luksuz in povezanost z avtom, kot je bilo to doslej mogoče le pri premium znamkah. 

Mondeo vignale se že na zunaj razlikuje, zanj rezervirano je denimo šestkotno satovje na velikanskem vstopišču zraka, veliko je dodatkov kroma, metalna barva je serijska, tako kot 18-palčna platišča. Vsak dizelski mondeo vignale ima poseben sistem aktivnega zmanjševanja hrupa ter še dodatno izolacijo v prid tišji notranjosti, serijski so tudi udobni sedeži z masažno funkcijo in v celoti mehkobna armaturna plošča.

Detajlom pri izdelavi notranjosti so posvečali veliko pozornosti, prav vsakega vignale mondeota tako denimo znotraj ročno "sešije" šest visokokvalificiranih krojačev v skladu z osebnimi željami stranke.

Med standardno opremo so tudi Sync 2 sistem povezljivosti, avtomatski parkirni asistent, prilagodljivi LED žarometi, sistem za samodejno zaviranje in prepoznava znakov. Za zvok skrbi Sony in 12 zvočnikov.

Mondea vignale pač ne more poganjati 1,0-litrski ecoboost motor, mar ne? Zanj so rezervirani le trije najzmogljivejši motorji. Bencinski 2,0 ecoboost zmore 177 kW (240 KM), medtem ko sta dvolitrska dizla v dveh različicah: 132-kilovatni (180 KM) in nova različica z dvojno turbino in 155 kW (210 KM). Slednji je na razpolago tudi v različici 4x4. Če si bo kdo resnično tega zaželel, je mogoče mondea vignale naročiti tudi v hibridni različici s 140 kW (187 KM). Vignale je sicer na razpolago tudi kot karavan.

Premium občutek tudi za kugo in galaxy

Mondeo vignale je šele prvi v strategiji Forda, s katerimi želi na svojo stran privabiti tiste kupce, ki se spogledujejo s prestižnejšimi znamkami, ali pa so se jih lastili doslej, pa si želijo nekaj cenovno sprejemljivejšega ter nič manj prestižnega in udobnega. Tako je že jasno, da bo v opremi vignale mogoče v bodoče naročiti tudi pri modelih kuga in galaxy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.