Avto
542 ogledov

Furs kljub nižji ceni našel kupca za ferrarija

Ferrari california FURS
Državi oziroma Finančni upravi je očitno uspelo najti kupca za svoj nerabljeni dirkaški avto ferrari california. Znana je tudi najvišja cena, ki jo je izmed devetih potencialnih kupcev ponudil najbolj zagreti ljubitelj športnih avtomobilov. Ta pa je znatno nižja od zneska, ki si ga je želela država.

Na zbiranje pisnih ponudb za praktično nov ferrari california, ki ga je finančna uprava (Furs) zarubila davčnemu neplačniku in ga po večletnem sodnem boju vendarle lahko ponudila na trgu, se je odzvalo devet ponudnikov, ki so položili 14.000 evrov are in vsa potrebna zagotovila o svoji resnosti. Neveljavnih ponudb sploh ni bilo, so ugotovili dacarji, ko so danes odpirali kuverte s ponudbami. 

PREBERITE ŠE:

"Ugotovljeno je bilo, da je bila izmed ponudb najugodnejša ponudba v višini 117.299,77 evrov bruto. Najnižja ponudba je znašala 50.100 evrov bruto," je za Žurnal24 pojasnil Stojan Glavač iz Furs. Potrdil je, da je ponudbo podal slovenski ponudnik. 

Ferrari california | Avtor: FURS FURS
Najvišja ponujena cena pa je bila še vedno precej nižja od izklicne cene, ki so jo pri Fursu postavili na 140.000 evrov. Zakaj bodo torej prodali californio za 16 odstotkov nižjo ceno od tiste, ki so jo pričakovali, glede na to, da bi lahko avkcijo tudi razveljavili? 

"Menimo, da je ponudba, glede na to, da se v postopkih javne prodaje utemeljeno pričakuje ugodnejši nakup, kot nakup pri uradnem prodajalcu, sprejemljiva," pravi Glavač. 

Samo z ždenjem na parkirišču izgubil skoraj sto tisočakov

Pred petimi leti je bil avto vreden 210.000 evrov, takratna cenitev avtomobila pa je bila zelo lahka, saj so na Furs pridobili originalno fakturo nemškega trgovca.

Ferrari california | Avtor: FURS FURS

Kupe-kabrioleta poganja 4,3-litrski V8 motor s 338 kW (460 KM) moči, menjalnik pa je sekvenčni sedemstopenjski. To pomaga do hitrosti vse do okoli 310 km/h in pospeška do prve stotice pod štirimi sekundami. Avto ima tudi dirkaške keramične zavore. Junija so opravili celotni servis in avtu nadeli tudi nove pnevmatike.

andrej.leban@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.