Avto
70 ogledov

Garmin odslej išče prosta parkirišča

garmin in Parkopeia Parkopedia
Garminova navigacijska aplikacija za mobilne telefon bo odslej vsebovala podatke Parkopedie, največje svetovne baze parkirišč. Vključeni bodo tudi podatki o trenutnih prostih parkirnih mestih.

Garmin in Parkopedia sta združila moči. Tako bo Garmih prvi tovrstni ponudnik, ki bo prek svoje aplikacije Navigon znal stranko napotiti do najbližjega prostega parkirnega mesta. 

Storitev se imenuje Street parking, za začetek pa bo delovala v večjih nemških mestih, preden jo bodo razširili tudi na mesta v drugih državah. Uporabnika bo tako navigacija na njegovi pametni napravi v bližini vnešenega cilja napotila do parkirišča, na katerem so v tistem trenutku prosta mesta.

Parkirišča bo mogoče med seboj filtrirati glede na ceno, oddaljenost in zasedenost. 

Ne veste kje parkirati? 

Parkopedia je bila ustanovljena leta 2007 in je do danes zrasla v bazo s kar 38 milijoni parkirišč v 6.000 mestih in 53 državah sveta. V njeni bazi so tudi parkrišišča večjih slovenskih mest, denimo Ljubljane, Mariborja in Kranja. Tam, kjer tehnologoja to omogoča, Parkopedia prek spletne ali mobilne aplikacije (za doplačilo) sporoča tudi, kje so prosta parkirna mesta. Ta servis je danes na voljo v 500 mestih in 30 državah. 

Sodeluje tudi z velikani avtomobilske industrije, njihove podatke je tako mogoče najti v znamkah Jaguar, Audi, BMW, Daimler, Toyota, VW ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.