Avto
31 ogledov

GLE coupe stopa v kolesnice X6

Mercedes-benz GLE coupe
1/21
Mercedes-Benz AG
Pa ga imajo. Mercedes-Benz je z novim GLE kupejem udaril neposredno v zelnik bavarskega X6.

V Stuttgartu so očitno dolgo premlevali, kako odgovoriti na presenetljivo uspešnico, ki jo že od leta 2008 piše BMW-jev kupejevski križanec X6, zdaj že v drugi generaciji. Na koncu se zdi, da pri Mercedes-Benzu niti niso šli pacati skupaj kakšnih novih receptov, kot denimo v primeru manjšega GLA-ja, ampak so odgovorili kar v bavarskem narečju.

Pri znamki v sporočilu za javnost poudarjajo združitev športnosti, dinamike in agilnosti skupaj z robustnostjo in postavnostjo suva. GLE coupe ohranja precej tistega, kar je pokazal že koncept na salonu v Pekingu, le malce omilili so nekatere preliberalne oblikovalske poteze, denimo na zadku, kjer svetila niso razpotegnjena od enega do drugega konca, temveč so med seboj ločena in nekoliko spominjajo na kupe razreda S.

Prve fotografije notranjosti pa dokazujejo, zakaj je GLE coupe tako bližnji sorodnik obstoječega ML, ki bo zaradi nove znamkine nomenkluture z medgeneracijsko obnovo kmalu dobil ime GLE. GLE coupe ima namreč notranjost dodobra povzeto po ML-u, čeprav se ponaša že tudi z "nataknjenim" zaslonom in nekaterimi novimi kontrolniki na sredinski konzoli, ki so sestavni del najnovejših mercedesov in jih bo bržkone imel tudi klasični GLE. 

Mercedes-benz GLE coupe | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG
4,9 metra dolgi kupe ima v primerjavi z ML/GLE sicer nekoliko spremenjeno podvozje in volanski mehanizem, kar naj bi ga naredilo bolj športnega. Avto bo imel vedno 4x4 pogon in 9-stopenjski menjalnik. Posebnost novinca je tudi, da bo že takoj na začetku na voljo AMG model, saj je znano, da se je hišni predelovalec AMG pred kratkim povsem inkorporiral v znamkine načrte in napovedal podobno zgodbo, kot jo imata črki "M" ali "S" pri neposredni nemški konkurenci.

GLE cupe 450 AMG ima tako 3,0-litrski V6 motor z dvojnim turbom in najvišjo moč 273 kW (367 KM), postavljen je na 21-palčna platišča in ima še več drugih elementov, ki ga ločijo od civilnega kupeja. Kasneje naj bi prišla še "ultra" različica GLE 63 AMG z V8 motorjem, že od začetka pa bo GLE coupe na voljo tudi v različici 350 z bencinskim in dizelskim motorjem.

K nam naj bi se zapeljal poleti, v živo pa bo predstavljen na začetku prihodnjega leta na salonu v Detroitu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.