Avto
7 ogledov

Golf Angele Merkel tarča goljufov

Golf Angele Merkel
1/6
eBay.de
Avkcijo golfa II, ki ga je v 90. letih vozila Angela Merkel, so morali prekiniti. Za 22 let star avtomobil so namreč padale preveč neverjetne ponudbe.

Spletna avkcijska hiša Ebay je bila primorana prekiniti dražbo belega volkswagen golfa, ki ga je po različnih političnih lestvicah danes najvplivnejša ženska sveta kupila le kakšen mesec pred združitvijo Nemčije. Nemška kanclerka Angela Merkel si je septembra 1990 v takratnem vzhodnem delu Berlina omislila enega od simbolnih avtomobilov nemškega zahoda. Nanjo je bil registriran do 1995, nato pa ga je prepisala na svojega moža.

O tem, da ga je neimenovani sedanji lastnik ponudil na dražbi, smo že pisali. Za zelo dobro ohranjen avtomobil je želel dobiti 10.000 evrov, a je med spletno avkcijo očitno prišlo do lažnih ponudb, saj so lažni dražbeniki ponudbo dvignili na kar 130.000 evrov.

"Opazili smo, da so nekatere ponudbe prišle s strani lažnjivih dražbenikov. Da bi zaščitili kupca, smo z njegovim privolenjem dražbo ustavili," so sporočili in eBaya. "Avkcija se bo znova nadaljevala prek vikenda, do takrat pa bomo v skladu z našimi postopki odstranili lažne ponudnike."

Naveličala se je čakanja na trabanta

Merklova je tako kot številni vzhodni Nemci v času komunizma zaprosila za novega trabanta, avtomobil, za katerega je bilo potrebno kljub dvomljivi kakovosti čakati mesece, če ne leta. Naveličana čakanja je Merklova nato kmalu po padcu Berlinskega zidu, ko je že postalo jasno, da Nemčija znova postaja eno, kupila golfa. Danes se sicer naokoli prevaža v blindiranem audiju, njen mož Joachim Sauer pa ostaja zvest volkswagnom, je pisal Spiegel.

Leta 2005 je neki Američan plačal kar 190.000 evrov za golfa letnik 1990, ki je nekoč pripadal kardinalu Josephu Ratzingerju, današnjemu papežu Benediktu XVI. Čisto običajen golf II tega letnika se sicer prodaja za okoli 500 evrov.

Komentarjev 1