Avto
105 ogledov

Golf GTD bo prvič tudi karavan

Volkswagen golf GTD Volkswagen
Pa ga imamo. 33 let po rojstvu danes že legendarnega golfa GTD bo prvič na voljo tudi kot karavan.

Volkswagen je premiero novosti napovedal za marčevski ženevski salon, za zdaj pa je pokazal le dve fotografiji zunanjosti. Avto je sicer predvidljivo sestavljen, kar pomeni, da ga poganja 2,0-litrski TDI motor s 135 kW (184 KM) moči in 380 Nm navora, kar je isto kot pri 21 centimetrov krajši kombilimuzini.

Ima pa seveda karavanski zadek, v katerega tako kot pri klasičnem variantu izgine najmanj 605 litrov prtljage. Seveda pride v paketu tudi bolj dinamićna zunanjost z najmanj 17-palčnimi posebnimi platišči, dvojno kromirano izpušno cevjo in sprednjim videzom klasičnega GTD-ja. Standardni so bi-ksenonski žarometi, progresivni volan, za 15 mm znižano podvozje ...

Volkswagen golf GTD | Avtor: Volkswagen Volkswagen
GTD karavan je kljub družinskemu pedigreju vse prej kot počasen, od 0 do 100 km/h pospeši v 7,9 sekunde, medtem ko Nemci obljubljajo povprečno porabo 4,4 litra na 100 km. 

Hitri karavani očitno dobivajo na veljavi. Ko je pred časom svojega predstavil Ford z ST-jem, je nedavno podobno najavil Seat z leonom ST cupra, pa peugeot 308 SW GT, slednji je na voljo kot bencinar in dizel ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.