Avto
17 ogledov

Golf se poslavlja v velikem stilu

Golf R kabriolet
1/11
Volkswagen
Za vse nestrpneže ali tiste, ki jim sedmi golf (še) ni všeč, so Nemci pripravili še nekaj popopranih poslovilnih serij, med katerimi največjo novost predstavlja kabrioletna različica R.

Na salonu v Čikagu so pri koncernu te dni pokazali še tri močne različice golfa šeste generacije, s katerimi bodo dokončno zaprli to poglavje zgodovine svojega najpomembnejšega modela.

Za nostalgike in tiste, ki nočejo čakati na prihod sedme generacije GTI-ja, je tako za minimalna doplačila na voljo 2.000 primerkov GTI Wolfsburg Edition s posebnimi litimi platišči, golf kroglico na ročici menjalnika in nekaj drugimi ambientalnimi triki. Drugi posebni GTI se menuje GTI Drivers edition, ki jih bodo izdelali 3.000, od običajnega GTI-ja pa se za nekaj stotakov vložka več razlikuje po delno usnjenih sedežih in malce drugačni notranjosti, med drugim pa kupec dobi tudi "certifikat avtentičnosti" in čepico z znakom GTI.

Za veliki finale pa skrbi serijska kabrioletna različica golfa R, ki so jo kot koncept prikazali na srečanju ob Vrbskem jezeru že pred dvema letoma. Gre za prvi R kabriolet, za katerega pogon še vedno skrbi dvolitrski petvaljni bencinar, ki pa je z 195 kW (265 KM) nekoliko šibkejši kot v čisti R izvedenki. Prav tako nima štirikolesnega pogona, ima pa serijski DSG menjalnik. Mehka streha se s pritiskom na gumb pospravi v 9,5 sekunde, za raztegovanje potrebuje sekundo in pol več, vse to pa je mogoče storiti pri hitrostih do 29 km/h.

V Nemčiji bo avtomobil na voljo spomladi za 43.325 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.