Avto
3 ogledov

Golfe prodajal z zgodbico o stricu

Volkswagen golf Volkswagen
Dober pravljičar je tale Prekmurec. Če s svojimi zgodbicami, v katerih je za majhen denar prodajal Slovencem tako ljube golfe in passate, vsaj ne bi opetnajstil toliko "kupcev."

Murskosoboški policisti so zabeležili več goljufij pri nakupu rabljenih vozil, ki jih je utemeljeno osumljen 53-letni moški z območja tamkajšnje policijske uprave, v preteklosti že večkrat obsojen zaradi tovrstnih kaznivih dejanj. Policisti ljudi opozarjajo, da moškemu na obljube o ugodni dobavi skoraj novih vozil znamke Volkswagen ne nasedajo.

Ima strica v Nemčiji ... 

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, naj bi osumljeni kazniva dejanja izvrševal na območju celotne Slovenije, pri tem pa uporabljal dva načina.

V nekaterih primerih se oškodovancem predstavi kot lastnik podjetja s sedežem v Mariboru, ki se ukvarja s proizvodnjo različnih rezervnih delov za motorna vozila, ta pa nato dobavlja svojemu stricu v Nemčijo. Za strica pove, da se ta v Nemčiji ukvarja s prodajo rabljenih vozil, predvsem znamke Volkswagen, ki jih lahko kot nekdanji delavec omenjenega koncerna kupi po simbolni ceni.

Oškodovancem nato po zelo ugodni ceni, med 700 do 2000 evri, v odkup ponudi skoraj nova vozila golf ali passat, ki naj bi bila v koncernu uporabljena kot testna vozila. Oškodovancem obljublja, da bo vozila dobavil, vendar morajo za njih plačati določen predujem, s čimer jih prepriča, da mu izročijo gotovino.

V nadaljevanju nato od oškodovancev zahteva še več gotovine, največkrat isti znesek, kot so ga že izročili, pri tem pa navaja različne razloge za to, od urejanja papirjev in nakupa ustreznih pnevmatik do velikega povpraševanja in s tem dviga cen.

Ko mu oškodovanci izročijo še drug del gotovine, pa dobavo vozil prestavlja z različnimi izgovori, češ da še niso pripravljena, da so že naložena na vlak in da čakajo na Dunaju, da je sam odsoten in podobno, na koncu pa kupci ostanejo brez vozila in denarja.

... včasih so posredi še Kitajci

V drugih primerih se osumljeni oškodovancem predstavi kot lastnik podjetja na Dunaju, ki se ukvarja s prodajo gum v vzhodno Evropo in države nekdanje Jugoslavije. Sodeloval naj bi z dobavitelji iz Kitajske, ki naj bi gume dobavljali njemu in njegovemu stricu v Nemčijo. Zgodba okrog strica in dobave vozil je v nadaljevanju ista kot pri prejšnjem primeru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.