Avto
41 ogledov

Goljufivi italijanski črpalkarji

Bencinska črpalka v Italiji. Shutterstock
Finančna policija. V zadnjih dveh tednih je pregledala 2.400 bencinskih črpalk po Italiji in odkrila 356 nepravilnosti – od razredčenega goriva do prirejenih brizgalnih pištol za točenje.

Potrošniki so seveda ogorčeni; na spletnih forumih je tako ob dejstvu, da so nepravilnosti predstavniki finančne policije odkrili kar v skoraj 15 odstotkih pregledanih primerov, zaslediti tudi takšne komentarje:

"Objavite imena goljufov, tako ne bomo več točili pri njih ... Italijani smo očitno res narod lopovov, bližnjega ogoljufamo res povsod, kjer se le da ... Zaplenite jim črpalke in jih prodajte na javnih dražbah ..."

Številne in različne nepravilnosti

Ugotovitve, ki jih je objavila italijanska finančna policija po pregledu bencinskih črpalk po državi, so presenetljive. Črpalkarji goljufajo namreč celo tudi tako, da priredijo brizgalne pištole za točenje goriva, tako da kupec dejansko natoči manj energenta, kot mu sicer pokaže števec naprave za točenje in kot ga plača.

Kupce goljufajo tudi tako, da dizelsko gorivo razredčijo – policija je samo v Liguriji in na Siciliji zasegla več kot 21 tisoč litrov razredčenega goriva. Na nekaterih bencinskih servisih so odkrili nepravilnosti pri oblikovanju cen, številni pa bodo morali svoje naprave za točenje goriva tudi tarirati.

Komentarjev 2
  • rakun 10:45 16.avgust 2012.

    No no najprej preveri, če imaš res 20 litrsko kanistro, ker so posode za kis ponavadi 25 litrske sploh pa tiste, ki so bile nekoč;) Da bi te pa "nategnili" za 1/4 je pa nemogoče. Naj ti še razložim kaj ...prikaži več pomeni izraz 1/4: 1 del od štirih delov;) Vidim, da te tudi druge številke malo zafrkavajo... saj bi po tvojih izračunih moral vsak dan natankati 8 kanister za tvoje poslovne prostore. Svaka ti čast, da lahko z tako matematiko in predstavo za volumen tekočin (ne)uspešno vodiš neke posle.

  • zlatane 13:18 15.avgust 2012.

    da se ne bomo pogovarjali o slovenskih črpalkah. tankam v 20 litrske kanistre kurilno olje, v katerih so prodajali nekoč 20 litrov kisa, torej atestirane in preverjene, pa mi števci pokažejo med 24 in 25 litri, torej 1 kanister preplačam ...prikaži večm za 4 do 5 eurov. a veste, koliko litrov kurilnega olja porabim na leto za vse moje poslovne prostore, cirka 6500 litrov na leto. računajte za koliko me ogoljufajo. polek tega še tankam na 10 dni polni tank bencina za avto...dodatno goljufanje, za bencin nimajo nič drugače nastavljeno, kot za kurilno olje.......