Avto
63 ogledov

Gradec: usedel se je na mesto testne lutke in pristal v bolnišnici

Testna lutka Profimedias
35-letnik iz Avstrije se je usedel na prostor testne lutke na napravi za varnostne trke. Sedaj leži v bolnišnici s hudimi poškodbami glave.

Zgodilo se je minuli torek v kraju Feldikrchen pri Gradcu, nedaleč od slovenske meje. 35-letni inženir je s svojim kolegom v nekem podjetju pripravljal napravo za preizkus varnostnih trkov, ki služi za demonstracijo, kakšne sile delujejo na telo v primeru neuporabe varnostnega pasu. Del naprave s sedežem se silovito zažene, nato pa zavre skoraj do zaustavitve. Tisto popoldne bi morali snemati demonstracijski video o napravi.

Dosledno uporabljajte varnostni pas! (Foto: Istockphoto) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Na sedežu naprave pri demonstraciji sedi testna lutka, a je 35-letnik, verjetno iz pretirane samozavesti, skušal še sam preizkusiti napravo. Usedel se je na sedež in svojega 38-letnega kolega prosil, naj jo aktivira. Kolega mu je sprva nasprotoval ter ga opozarjal, da sedež nima varnostnega pasu, a se je pustil prepričati. 

Končalo se je tako, da je inženirja pri zaviranju katapultiralo v del naprave, kjer je običajno zračni meh ali volan, v tem primeru pa je bilo zgolj jekleno ogrodje. Ob udarcu je dobil hude poškodbe glave in sedaj leži v graški intenzivni legi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • malonaokoli 06:39 07.marec 2016.

    želel je čim bolj učinkovito prepričat gledalca, kako nevarno je če...

  • Sven Hill 22:27 06.marec 2016.

    jst bi šou probat... zveni zanimivo... razn uni del ko priletiš v pločevino...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:48 06.marec 2016.

    Ni mi jasno zakaj bi šel kdorkoli to naredit razen če ni hotel končat svoje življenje.