Avto
10 ogledov

Guetta ambasador slovenskega srca

David Guetta
1/9
Reuters
Renault je na 82. avtosalonu v Ženevi popolnoma osredotočen na električni pogon. Predstavili so serijsko različico električnega modela zoe, ki mersko in oblikovno nekoliko spominja na clia, znani glasbenik pa je postal ambasador futurističnega modela twizy, ki ima v sebi "slovensko srce".

Popularni glasbeni DJ David Guetta je na avtosalonu v Ženevi predstavil pesem Alphabeat z zadnjega albuma Nothing But the Beat, hkrati pa ga je Renault predstavil kot novega ambasadorja futurističnega električnega modela twizy, ki bo na evropskem trgu naprodaj že letos.

Guetta bo za omenjeno pesem posnel tudi videospot, Renault pa želi z glasbenikovo pomočjo promovirati povezljivost glasbenih naprav z avtomobilom, uporabo družbenih omrežij in popularizacijo interneta v vozilih.

Twizy je namenjen mestni vožnji. V dolžino meri 2.339 milimetrov, (je manjši od smarta), širok je 1.237 milimetrov, visok 1.454 milimetrov, tehta pa manj kot pol tone. Mere same zase govorijo, da je twizy praktičen avtomobil za vsakodnevno vožnjo po mestu. Elektromotor razpolaga s skromnih 15kW/20KM in 57 Nm navora, baterije so litij-ionske in se polnijo tri ure in pol. Avtonomija z enim polnjenjem je okoli sto kilometrov, najvišja hitrost 75 km/h.

Renault napoveduje začetno ceno 6.990 evrov. Za nas je twizy še posebej zanimiv, saj naj bi električni motor za Renault izdelovali v Iskri Avtoelektriki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.