Avto
18 ogledov

Hibridni yaris v Sloveniji septembra

Toyota yaris hybrid
1/3
Toyota
Toyota bo na avtosalonu v Ženevi predstavila serijsko različico hibridnega yarisa, ki k nam za začetno ceno okoli 17 tisoč evrov prihaja septembra, ko naj bi bil na voljo tudi družinski prius (MPV).

Toyota je s premiero Yarisa HSD concept (Hybrid Synergy Drive) na lanskem salonu v Ženevi potrdila svoje namere, da bo hibridno tehnologijo ponudila tudi v B-segmentu vozil. Yaris HSD koncept odlikuje prostorna notranjost in sodoben, naprej obrnjen dizajn. Slogovni detajli, specifični za hibrid, so vidni od zadnjega spojlerja do metalnih elementov. Prenovljen pogonski agregat HSD je zdaj še učinkovitejši, kar pomeni, da je še manj potraten z gorivom in z nižjimi emisijami škodljivih plinov. Yaris Hybrid bo kombiniral 1,5-litrski bencinski in električni motor s skupno močjo 74 kilovatov (100 KM) in CVT-menjalnik, prostornina  prtljažnega dela je 286 litrov. Ostali podatki bodo znani ob uradni predstavitvi.

Toyota prius MPV | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Toyota bo septembra tudi pri nas ponudila podaljšano različico priusa (MPV). To je prvi evropski hibrid s sedmimi sedeži, kot namiguje že samo ime, pa potnikom ponuja še več prostora in udobja. Hkrati naj bi bil po podatkih Toyote najvarčnejši sedemsedežnik na tržišču. Za več udobja so mu dodali panoramsko streho, najnovejša HSD-tehnologija pa hkrati pomeni, da ima kompaktne litij-ionske baterije, tako kot tradicionalni prius pa ponuja tri režime vožnje in pri električnem režimu vožnje omogoča neslišno vožnjo ob ničelni porabi. Začetna cena naj bi bila okoli 30 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.