Avto
60824 ogledov

Hrvaška: Pazite na svoje avtomobile, to je novi trik tatov

avtovleka Shutterstock
Hrvaški policisti opozarjajo na nov trend kraje avtomobilov. Tatovi so postali zelo iznajdljivi.

* Fotografija je simbolna

Hrvaški policisti opažajo nov trik tatov. Z vozilom za avtovleko iz javnih parkirišč odvažajo avtomobile. Policija je nedavno ovadila 22-letnika in 56-letnika, ki sta osumljena, da sta na območju Zagreba in Dugega Sela 17-krat z vlečnim vozilom ukradla več avtomobilov.

Zagrebška policija sumi, da je dvojica od novembra 2023 do aprila 2024 prihajala na javna parkirišča na območju Dugega Sela, Dubrave, Maksimira in Novega Zagreba, od koder sta na za zdaj neznan način ukradla več avtomobilov. Poleg tega sta osumljena tatvine vozil znamke BMW in Renault v letošnjem januarju in aprilu. Z vlečnim vozilom za prevoz osebnih vozil sta z javnih parkirišl odpeljala vozila in jih nato prodala podjetju za reciklažo, piše hrvaška tiskovna agencija Hina.

Materialna škoda je ocenjena na okoli 25.600 evrov, oba osumljenca pa sta bila po zaključenem kriminalističnem pregledu predana pripornemu nadzorniku, pristojnemu državnemu odvetništvu v Zagrebu pa so podali posebna poročila.

Zagrebška policija je podoben primer zabeležila v začetku aprila, ko je ovadila 22-letnika in 27-letnika, ki sta z vlečnim vozilom sedemkrat ukradla avtomobile s parkirišč v Maksimirju in Novem Zagrebu ter ju je nato prodala podjetju za reciklažo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Idioti 14:50 27.maj 2024.

    Delala sta samo to , kar bi morala narediti mestna uprava oz. redarstvo . Eno zasedeno parkirno mesto v većjem mestu , je vredno več , kot pa tista razvalina od avta , ki sta jih onadva odvažala .

  • Ender3 17:31 25.maj 2024.

    Cigani imajo ciganska posla..

  • rd2dmk2 08:45 25.maj 2024.

    hmmmmm. odulekla sta 17 vozil in skupna škoda je 25.600 eurov.. a ste prepričana da sta kradla ? glede na vrednost enga avta na skupno vsoto so to bili odpadki, ki so bili odloženi a parkiriščih. a ste pozabili na ...prikaži več problem avtov brez registracij, ki samovajo na javnih parkirnih prostorih, pa jih se ne na odstranit. no zdej so pa se lotil problema na nov koristen način.