Avto
73 ogledov

Hrvaški avtomobil navdušil princa Alberta

Rimac concept one
1/18
Rimac Automobili
Na razstavi razkošnih športnih vozil Top Marques Monaco je svoj primerek predstavil hrvaški izdelovalec eksotičnih vozil Mate Rimac. Predstavljeni avtomobil, ki naj bi stal 750 tisoč evrov, je navdušil tudi monaškega princa Alberta.

Podobno kot slovenski superšportni avtomobil je v Monaku svojo slavo dočakal tudi hrvaški električni primerek concept one, ki jih bodo izdelali v omejeni seriji 88 primerkov. Cena zanj se bo po poročanju hrvaških spletnih medijev začela pri okoli 750 tisoč evrih.

Concept one premore 800 kilovatov moči (1088 KM) in kar 3800 Nm navora, kar je dovolj, da 1650 kilogramov težak avtomobil z mesta do 100 km/h pospeši v manj kot treh sekundah (natančneje 2,8 sekunde), najvišja hitrost pa je omejena na 305 km/h.

Rimac concept one | Avtor: Rimac Automobili Rimac Automobili
Rimac trdi, da bi moral koncept z enim polnjenjem baterij (92 kWh) prevoziti okoli 600 kilometrov. Oblika avtomobila je delo mladega oblikovalca iz Karlovca Adriana Mudroga, za notranjost pa je poskrbelo bolgarsko podjetje Vilner. Hrvati napovedujejo proizvodnjo omejenega števila vozil, in sicer 88 primerkov. Iz podjetja so sporočili, da se bo proizvodnja začela leta 2014.

Dva avtomobila sta že pred meseci rezervirala arabska bogataša iz Abu Dabija, po predstavitvi v Monaku, kjer se je vanj usedel tudi monaški princ Albert in bil nad videnim zadovoljen, pa naj bi se zanimanje zanj še povečalo.

Komentarjev 2
  • maher 19:53 03.maj 2012.

    kako je nekdo fouš.

  • heavyd 19:39 03.maj 2012.

    Joj kok so vas Hrvati nategnil s svojo težko novico - grem stavt, da iz tega ne bo nič! ...vsakdo, ki se ima za resnega biznismena, ne bi naredil 88 primerkov, ampak bi samo zaradi marketinških razlogov naredil še 12 ...prikaži več in dopolnil številko 100! Če pa Hrvat dela nekaj v nakladi 88, je pa to kvečjem kot darilo firerju, kot Poklon Hitlerju, do nedavnega njihovem gospodarju.