Avto
57 ogledov

Hrvat zaradi gneče na AC zahteva nazaj denar za cestnino

Hrvaška avtocesta Davor Puklavec/ Pixsell
David Pikutić iz Zagreba je konec marca Hrvaškim avtocestam (HAC) poslal zahtevo za vrnitev plačane cestnine v višini 65 kun (8,7 evra). Pojasnjuje, da na ta dan ni bil deležen uslug, ki jih je plačal za vožnjo na avtocesti A1. Skozi predor Sveti Rok v smeri Zagreba je namreč naletel na kolono vozil, ki je nastala zaradi del na cesti.

"Zaradi izrazite nemarnosti, ki so jo odgovorne osebe pokazala proti svojim uporabnikom v smislu slabe izbire termina del na cesti, pomanjkanja kakovostne opozorilne opreme za preusmerjanje na obvoz proti Obrovcu, v eno ali drugo smer, zahtevam povračilo denarja," je izpostavil Pikutić.

HAC ne vrača denarja

Pri HAC so mu že dali vedeti, da denarja ne bo dobil nazaj. "Spoštovani, tokrat se opravičujemo zaradi neugodnosti pri potovnju in vzdrževalnih del na avtocesti 28. marca letos. Kar zadeva vašo zahtevo po povračilu denarjam, izpostavljamo, da v Pravilniku o cestnini, Pogojih uporabe avtoceste, niti v drugih predpisih ni predvidena možnost brezplačnega prehoda ali znižanja cestnine zaradi vzdrževalnih del na cesti," so iz HAC sporočilu Pikutiću. "Iskreno nam je žal, da so vzdrževalna dela na avtocesti povzročila zastoj in podaljšala vaše potovanje. Želimo poudariti, da se vsa dela, ki jih izvajamo na avtocesti, dogajajo izključno z namenom izboljšanja varnosti za vse udeležence v prometu," je še pisalo v odgovoru HAC.

Komentarjev 2