Avto
2385 ogledov

Hrvati novembra dobili še eno superznamko

Rimac Bugatti Bugatti
Z 2. novembrom se je zaključil proces prenosa prestižne znamke superavtomobilov pod poveljstvo Mateja Rimca.

Vsega štiri mesece po uradni najavi poroke je združitev že speljana. Z novembrom je začelo delovati podjetje Bugatti Rimac s sedežem v Sveti Nedelji pri Zagrebu. Na čelu je Mate Rimac. Novi kronski dragulj v podjetju je seveda znamka avtomobilov Bugatti. 

Večinski 55-odstotni delež v družbi ima Rimac Group, v kateri ima večinski delež ustanovitelj in direktor Mate Rimac. Porsche AG ima preostalih 45 odstotkov. V Bugatti Rimac bosta vključeni dve avtomobilski podjetji, Bugatti Automobiles in Rimac Automobili.

Nadzorni svet podjetja Bugatti Rimac sestavljajo visoki menedžerji iz Porscheja, kot predsednik sveta Rimcu pod prste gledal vrhovni šef Oliver Blum.

Bugatti Rimac, mate Rimac, Rimac Automobili, Rimac Automobiles | Avtor: Rimac Automobiles Rimac Automobiles

Ostalo vodstveno ekipo Bugatti Rimca sestavljajo prekaljeni kadri. Dosedanji vodja Bugattija Stephan Winkelmann, ki je bil na čelu od januarja 2018, se bo zdaj povsem posvetil vodenju znamke Lamborghini, ki ji je hkrati poveljeval že od lanskega decembra. 

Skupno bo za družbo delalo 435 ljudi, od tega jih bo 300 delovalo iz Zagreba, 135 pa jih ostaja v Molsheimu v Franciji, kjer bo tudi poslej še vedno potekala ročna izdelava vsakega bugattija. Dodatnih 180 zaposlenih bo za podjetje delovalo iz razvojne enote v nemškem Wolfsburgu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 09:39 04.november 2021.

    noro. človek z idejo in vizijo in garanjem. mi pa vsakih 10 let resujemo, da revoz ostane v sloveniji. mindset hlapca.