Avto
10 ogledov

Hyundaijev adut za Pariz

Hyundai ix20
1/8
Žurnal24 main
Glavna novost korejskega Hyundaia na avtomobilskem salonu v Parizu bo model ix20. Gre za manjši MPV-model s petimi sedeži, ki naj bi bil evropskim kupcem na voljo že to jesen.

Za obliko ix20 so poskrbeli v Hyundaijevem evropskem centru za razvoj v Nemčiji. Ob drugačnem prednjem in zadnjem delu ter novi notranjosti je po prvih fotografijah sodeč težko skriti, da je dizajnerjem za navdih služila kia venga. Ix20 v dolžino meri 410 centimetrov, širok je 177 in visok 160 centimetrov, medosni razmik pa je 263 centimetrov. V motorni paleti bodo 1,4-litrski bencinski agregat s 66 kW/90 KM in močnejši 1,6-litrski s 93 kW/126 KM. Dizel bo 1,4-litrski 1.4 z močjo 66 kW/90 KM. Evropskim kupcem naj bi bil ix20 na voljo že to jesen, znana pa je tudi že cena za Veliko Britanijo, kjer bodo kupci zanj odšteli nekaj manj kot 15 tisoč evrov.

Prenova za i10
Hyundai je poleg povsem novega modela ix20 na spletu pokazal tudi fotografije prenovljenega najmanjšega modela v floti i10, ki bo svetovno premiero doživel prav tako na pariškem avtomobilskem salonu. Njegov videz ni presenečenje glede na to, da so Korejci pred kratkim predstavili model BlueOn, ki ni nič drugega kot električna različica modela i10. Največje spremembe je doživel prednji del malega mestnega vozila.

Dobil je nova svetila, odbijač in masko, zadaj pa so prav tako predrugačili odbijač, nova je tudi grafika žarometov, prav tako pa je sodobneje oblikovan potniški prostor. Novost je tudi 1,0-litrski bencinski trivaljnik, ki premore 50 kW/68 KM, na prevožen kilometer pa v zrak izpusti 99 gramov CO2. 1,2-litrski bencinski motor je pridobil na konjenici in po novem premore 63 kW/86 KM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.