Avto
1254 ogledov

Hyundaijeva zaveza Evropejcem

Hyundai Kona electric električni avto polnjenje polnilnica Saša Despot
Hyundai Motor je dal zaveze glede svojih avtov na evropskem trgu.

Južnokorejski avtomobilski proizvajalec Hyundai Motor je na letošnji mednarodni avtomobilistični razstavi v Münchnu dejal, da si prizadeva, da njihova vozila po letu 2045 ne bi več proizvajala ogljikovih emisij, poročanje nemške tiskovne agencije dpa povzema STA.

Podjetje bo za uresničitev svojih ciljev investiralo v okolju prijaznejše načine prevoza in bolj zelene energijske rešitve. Hyundai Motor si želi, da bi do leta 2040 energijske potrebe več kot 90 odstotkov vseh njihovih vozil zagotavljala obnovljiva energija.

V podjetju so zasnovali načrt, po katerem do leta 2030 30 odstotkov njihovih vozil ne bo več proizvajalo ogljikovih emisij, do leta 2040 pa pričakujejo, da bodo električna vozila na baterije in gorivne celice predstavljala 80 odstotkov vseh njihovih prodanih vozil.

Glede na regije načrtujejo, da bodo v Evropi leta 2035 prodajali samo še električna vozila. Do leta 2040 pa pri Hyundaiu na vseh večjih prodajnih trgih ne bodo več ponujali vozil na fosilna goriva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.