Avto
217 ogledov

Imamo najboljša mlada voznika

Najboljši mladi voznik AMZS
Dobili smo najboljša voznika v Sloveniji.

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem je danes že tretjo leto zapored potekal izbor Najboljši za volanom. Najboljši mladi voznik Slovenije je postal 21-letni študent ljubljanske strojne fakultete Luka Gril, najboljša mlada voznica pa dijakinja četrtega letnika Gimnazije Litija Laura Cerovšek. Oba se bosta eno leto vozila s fordom fiesto.

Skupaj z drugimi finalistkami in finalisti sta Gril in Cerovšek postala tudi mlada ambasadorja varne vožnje, so sporočili iz Avto-moto zveze Slovenije (AMZS).

AMZS je že tretje leto zapored organiziral izbor za najboljšega mladega voznika oziroma voznico Slovenije - Najboljši za volanom, ki je letos k sodelovanju privabil več kot 3300 fantov in deklet med 18. in 24. letom starosti. Najboljših 50 reševalk in najboljših 50 reševalcev spletnega testa se je uvrstilo v praktični del tekmovanja.

Polfinale je v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem potekal v začetku aprila, danes pa se je najboljših deset deklet in najboljših deset fantov pomerilo v velikem finalu. O zmagi je odločalo pet vaj, s katerimi so AMZS, policija in Rdeči križ Slovenije preizkusili vozniško znanje in spretnosti ter sposobnost ukrepanja v prometni nesreči, pri čemer je bilo treba tudi nuditi prvo pomoč ponesrečencu.

AMZS je prvi izbor najboljšega mladega voznika oziroma voznice prvič organizirala že leta 1993, tekmovanje pa je obudila leta 2017, z namenom izboljšanja prometne varnosti med mladimi, ki so ena najbolj ranljivih skupin udeležencev v prometu, mnogokrat pa tudi neupravičeno stigmatizirani kot nevarni vozniki.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.