Avto
24 ogledov

Indijanec in komandant gresta v vpoklic

Jeep grand cherokee Jeep
Jeep grand cherokee in jeep comander gresta v vpoklic zaradi odmevnih težav z vžigom.

Ameriški avtomobilski proizvajalec Chrysler je danes napovedal vpoklic 792.300 vozil terenskih vozil (SUV) zaradi težav s stikalom in ključem za vžig. Gre za "previdnostni vpoklic", povezan s težavami pri vžigu, zaradi katere je moral pred časom tudi ameriški avtomobilski velikan General Motors (GM) vpoklicati več milijonov avtomobilov.

Chrysler se je za vpoklic odločil zaradi "nenamernih rotacij ključev za vžig", vozniki pa bi s kolenom lahko nenamerno premaknili ključ tako in zmanjšali zavorno moč avtomobila ter onemogočili delovanje zračnih blazin, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med vpoklicanimi bodo predvsem vozila Jeep Commander, izdelana med leti 2006 in 2007, in Jeep Grand Cherokee, izdelana med leti 2005 in 2007.

Voznike teh vozil so v družbi pozvali, naj sicer poskrbijo, da bo dovolj razdalje med njihovimi koleni in ključi, prav tako pa naj s ključev odstranijo obeske.

Podjetje je bilo doslej obveščeno o le eni domnevni nesreči, povezani z napako, niso pa bili seznanjeni z morebitnimi poškodbami. Doslej naj bi se zaradi te težav pritožilo le 0,015 odstotka lastnikov omenjenih vozil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.