Avto
8 ogledov

Inovativni Francozi

DS3 bo mogoče sestaviti skupaj kar prek iPada. Obenem bo tako kot druga Citroëno Žurnal24 main
Citroën je pred dnevi najavil že svojo drugo različico stop&start sistema, kot eden prvih pa se z aplikacijo za iPad uveljavlja tudi med zanesenjaki nad elektronskimi napravami.

Pri matičnem PSA, v katerega je vključen še Peugeot, so prvo generacijo sistema, ki med postanki v prometu samodejno ugaša in prižiga motor, uvedli že leta 2004. Avtomobili te vrste so sicer znani pod imenom mikrohibridi.

Te dni so pri Citroënu predstavili novo različico, katere glavna novost je nova, učinkovitejša generacija mikrohibridnega sistema iSTARS, ki motor ugasne že, ko se avtomobil ustavlja in ne šele, ko stoji. Pri ročnem menjalniku tako sistem prekine dovod goriva že pri hitrostih pod 20 km/h, pri avtomatiki pa pod 8 km/h. Motor se znova prižge v 400 milisekundah.

Sistem je sicer del nove, t. i. e-HDi generacije motorjev, kamor spada še rekuperacija zavorne energije, avtomobili te vrste pa bodo opremljeni tudi z nizkokotalnimi pnevmatikami. Citroën trdi, da je mogoče na podlagi vseh teh novosti zlasti v mestni gneči prihraniti tudi do 15 odstotkov goriva.

Naročite ga prek iPada
Citroën sledi navdušenju nad Applovim iPadom z aplikacijo, ki omogoča konfiguriranje novega premium malčka DS3 kar prek te vse bolj priljubljene tablične naprave.

Tako je mogoče prilagoditi barve karoserije in strehe, strešne nalepke, platišča in še kaj. Končni izdelek lahko uporabnik nato mogoče hitro spremeni v pravo vozilo, saj tako prodajalcu omogoča hitro naročilo želenega avtomobila. Od julija dalje bo mogoče prek iPada dostopati tudi do vseh drugih novosti Citroëna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.