Avto
17 ogledov

Insignia OPC s samodejnim menjalnikom

1/19
Žurnal24 main
Opel je svoj najbolj zmogljiv avtomobil v ponudbi, insignio OPC, ki se postavlja z največjo močjo motorja 239 kW (325 KM), oplemenitil s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

Prilagodljivi nadzor delovanja menjalnika je usklajen z mehatroničnim sistemom aktivnega podvozja FlexRide, katerega trdoto blaženja in ostale značilnosti delovanja, lahko voznik uskladi z individualnimi merili in slogom vožnje.

Zmogljivosti, poraba in vrednosti emisij so z novim samodejnim menjalnikom povsem primerljive z ročno izvedbo. Insignia OPC s samodejnim menjalnikom namreč pospeši od nič do 100 km/h v 6,3 s, oziroma 6,6, odvisno od tega ali gre za limuzino, petvratno različico ali Sports Tourer. Največja hitrost je pri veh karoserijskih izvedbah elektronsko omejena na 250 km/h. Povprečna poraba goriva in izpust CO2 znašata 10,7 l/100 km, oziroma 251 g/km (limuzina in petvratna različita). Vrednosti Sports Tourerja sta 11 l/100 km in 259 g/km.

Izbrati je mogoče vsestranski standardni program, oziroma program delovanja Sport, pri katerem se utrdi podvozje, kar manjša odklone karoserije in veča vodljivost. Ob izbiri programa delovanja OPC postane volana bolj neposreden, motor bolj odziven, trdota podvozja pa je skladna tudi z bolj agresivnim slogom vožnje. Posebno športno vzdušje zagotovi rdeča osvetlitev merilnikov. Samodejni menjalnik različice OPC se samodejno prilagaja prevladujočim razmeram delovanja tako v standardnem programu, kot v programu Sport. Ob odločnem pospeševanju se točka, pri kateri menjalnik prestavi, približa največjim dopustnim vrtljajem. Tudi prestavljanje navzdol, ob odločnem zaviranju, na primer tik preden voznik odločno vstopi v zavoj, je prav tako posebej dinamično.

Insignio OPC smo na zurnal24.si preizkusili na madžarskem dirkališču Hungaroring. Fotogalerijo in video si lahko pogledate tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.