Avto
1180 ogledov

Insignia zdaj namesto vas najde prosto parkirno mesto ali najcenejše gorivo

Opel
Oplova admiralska ladja insignia je kot prvi Oplov model dobila novosti na področju multimedije.

Opel je pri insigni začel z uvedo sistemov multimedia in multimedia navi pro in sicer za vse modele insignie. Na ta način so omogočili, da so vozniku in preostalim potnikom vedno na voljo zadnje informacije o prometu, bencinskih črpalkah vključno s cenami goriv, prostih parkirnih mestih in cestninah.

Nova informativno-razvedrilna sistema prinaša tudi bolj intuitivno uporabo. Diagonala velikega barvnega zaslona na dotik meri do osem palcev. Vozniku je na voljo tudi zaslon za prikaz informacij med instrumenti z visoko ločljivostjo, sistem multimedia navi pro pa lahko za doplačilo dopolni tudi projekcijski zaslon.

 | Avtor: Opel Opel

Pri Oplu poudarjajo, da gre za novo generacijo vgrajenih navigacijskih sistemov. Med funkcijami so povezane navigacijske storitve za optimalno iskanje točk zanimanja in ciljev poti, spremljanje prometa ‘v živo’ z možnostjo Live Traffic, sprotno obveščanje o cenah goriva, informacije o parkiriščih glede na izbrani cilj in spletne posodobitve zemljevidov. Za dodatno udobje poskrbijo vodenje s 3D zemljevidi, zvezno povečevanje prikaza in listanje.

Ko je sistem povezan (prek seznanjenega pametnega telefona), storitev Live Traffic nudi prometne informacije v realnem času. Če ni priključen, dostop do informacij prenašajo TPEG protokoli preko DAB / DAB +. Če ni digitalnega signala, sistem še naprej sprejema prenos TMC (kanal sporočil o prometu). Podatki o morebitnih zastojih in pogojih se posodabljajo in upoštevajo pri vodenju po poti. Live Traffic obenem prikaže, na katerih delih poti so zastoji in kakšen dogodek je najverjetnejši vzrok za njihov nastanek. Navigacijski sistem se naslanja na informacije iz prejšnjih potovanj, da bi natančneje izračunal čas prihoda. Vključene so štiri posodobitve zemljevida na leto - prenesene "over-the-air".

 | Avtor: Opel Opel

Uporabniški vmesnik je zasnovan na novo, intuitivna razvrstitev področij pa omogoča neposreden dostop do glavnih domen (npr. zvok, telefon, navigacija) prek vstopnega zaslona. Ergonomski elementi za preprosto upravljanje so podobni kot pri tabličnem računalniku, vključno s kretnjami, kot je poteg s prsti. Voznik lahko sistem Infotainment upravlja tudi s stikali na volanskem obroču, možno pa je tudi glasovno ukazovanje.

Pri podjetju iz Rüsselsheima so omogočili tudi personalizacijo s pomočjo uporabniških profilov. Do pet različnih voznikov lahko določi svoj profil, ki omogoča shranjevanje številnih nastavitev od klimatske naprave do izbrane zvočne slike sistema v vozilu. V prihodnosti bosta posameznemu uporabniku prilagojena tudi iskanje in vodenje na osnovi individualnih vzorcev vožnje.

Komentarjev 1
  • NeAnonimni 09:59 13.november 2018.

    Ali so v Sloveniji kje objavljene cene goriv na avtocestah? Kako potem lahko najde najnižje cene goriva. Ne me jeb.