Avto
35 ogledov

Inšpektor po enem letu odprl Povodje

Zaprto počivališče Povodje Anže Petkovšek
Počivališče Povodje na gorenjski avtocesti je znova odprto. A počitka željni vozniki se morajo za odprtje po enem letu zahvaliti zgolj inšpektorju, medtem ko na gostinsko ponudbo še nekaj časa ne morejo računati. Lipce v eno smer ostajajo zaprte.

Pred približno enim letom je Dars zaprl počivališče Povodje v obe smeri. Sprva je bila zapora namenjena urejanju vodovodne napeljave, a tudi po koncu del je počivališče ostalo zaprto zaradi "njegove neurejenosti, ki je povezana z neodstranjenimi objekti nekdanjega lastnika".


Dars in Janez Tičar sta namreč medsebojni spor glede počivališč Povodje in Lipce (zadnje je zaprto v smeri proti predoru Karavanke) prenesla na sodišče. Dars Tičarju po koncu leta 2011 namreč ni želel podaljšati najemne pogodbe za urejanje omenjenih počivališč in izvajanje gostinske dejavnosti, potem ko je najemnik na lastno pest na njih gradil objekte.

Dars je tako počivališči, potem ko se Tičar ni želel umakniti z njih, preprosto zaprl, s tem pa so najbolj oškodovani uporabniki avtoceste. "Postopek odmere komunalnega prispevka še vedno ni zaključen, posledično tudi ne priklopljena voda na sanitarna objekta. Delavci Darsa zato začasno dobavljajo vodo s cisternami in skrbijo za redno čiščenje sanitarij in okolice," je za Žurnal24 pojasnil Marjan Koler iz Darsa.

Na Lipcah pa Tičar še vedno ni odstranil avtobusa, v katerem je želel po odstranitvi zgrajenih objektov nadaljevati gostinsko dejavnost. Tudi tu bodo svoje morali povedati sodni mlini, a počivališče je za zdaj v eno smer še vedno zaprto.

Bolje, da vas ne pritisne v trebuhu

Dars sicer zagotavlja, da so na skupno 70-kilometrskem kraku gorenjske avtoceste poleg obeh zaprtih počivališč še tri velika, na katerih so tudi bencinski servisi, tako da uporabniki avtoceste ne bi smeli biti prikrajšani za počitek. A dejstvo je, da vas, če se po avtocesti peljete iz smeri Primorske proti Gorenjski, med počivališčem Lom in počivališčem Voklo čaka 50 kilometrov poti brez sleherne možnosti za počitek ali uporabo stranišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.