Avto
145 ogledov

Inštruktorjem zapor, avtošoli denarna kazen

Alfa - R Nada Černič Cvetanovski
Štirje obtoženi iz avtošole Alfa-R krivi za ponarejanje listin.

Zastopnik avtošole Alfa-R Bernard Pintarič je bil obsojen na dve leti zapora s preizkusno dobo treh let, Milanu Kučiču so na Okrajnem sodišču Krško prisodili 18 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let, Milenku Erkiću pet mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let in Bernardi Tušar Pinterič šest mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let. Pravni osebi, krški podružnici avtošole Alfa-R, pa so za kolektivno kaznivo dejanje ponarejanja listin in poslovnih listin prisodili  20.000 evrov denarne kazni za preizkusno dobo treh let.

Pomanjkanje dokazov

Obdolženi so bili obsojeni za precej manj kaznivih dejanj, kolikor jim jih je očitala obtožnica, ki je bila pred zaključkom sojenja tudi temeljito okleščena. Tožilka je zaradi pomanjkanja dokazov del obtožb tudi umaknila. Priče so namreč na sojenju govorile drugače kot v preiskavi, ki se je začela na podlagi anonimne prijave; ta je namigovala, da v avtošoli Alfa-R usposabljanje bodočih voznikov poteka brez obveznega 40-urnega teoretičnega usposabljanja, da se testne pole rešujejo pri inštruktorjih doma in podobno.

Po Krškem še Novo mesto

Po sojenju v Krškem – sodbe še niso pravnomočne – je pričakovati tudi sojenje v Novem mestu. Tamkajšnje tožilstvo je namreč obravnavalo dve ovadbi v zvezi z omenjeno avtošolo. Ena, ki je bila vložena zoper dve osebi zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja poslovnih listin, je bila zavržena, ker ni bil podan utemeljen sum, da sta osumljenca storila očitano kaznivo dejanje. Druga ovadba pa je bila vložena zoper dve fizični in pravno osebo Alfa-R. "V tej zadevi smo na Okrajno sodišče v Novem mestu vložili predlog za posamezna preiskovalna dejanja zaradi kaznivega dejanja goljufije v nadaljevanju in za 15 kaznivih dejanj ponareditve poslovnih listin," so pojasnili na Okrožnem državnem tožilstvu v Novem mestu.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 08:54 27.januar 2014.

    Obstaja v KZ kaznivo dejanje TEŽKO IN NAMERNO OGROŽANJE JAVNE VARNOSTI ? Obstaja ali ne obstaja ! Jebem vam tožilci vašo pamet!! Kakšna je to sploh primerljiva obtožba ponerejanje dokumentov z obtožbo , ki sem jo navedel in sigurno v ...prikaži večv KZ obstaja.! Tožilca pod strokovni nadzor !

  • Rok Kuserbanj 20:24 27.december 2013.

    http://MegaStoon.Com/?share=237487

  • maresem 16:53 27.december 2013.

    A je to kaka kazen?? Sramota... očitno je imel od tega korist tudi kak sodnik.