Avto
18 ogledov

Internautica letos zelena

Žurnal24 main
Navtika. Danes se v Portorožu odprejo vrata 19. Internautice.

Do nedelje bo v Marini Portorož v sklopu Internautice, največjega slovenskega navtičnega projekta, na ogled postavljen pregled navtičnega trga v jadranski regiji.


Letošnja Internautica je v veliki meri vsebinsko posvečena projektu zelene mobilnosti. Predstavili bodo vrsto električnih prevoznih sredstev (električna letala, avtomobili, motorji, kolesa in plovila) ter tako slovenske kot svetovne dosežke na področju zelene mobilnosti, učinkovite rabe energije in trajnostnega razvoja novih tehnologij. Vsi eksponati, poudarjajo organizatorji, predstavljajo svetovni vrh v svojem razredu in obenem kažejo sposobnost Slovenije, da na nekaterih področjih igra vodilno vlogo.

Tradicionalne premiere

Med premiernimi predstavitvami plovil bodo razstavljalci pokazali tudi novo Elanovo jadrnico impression 354, Seaway pa bo prvič v morju predstavil novo 15-metrsko hibridno jahto serije Greenline. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.