Avto
23 ogledov

Internautica vabi na morje

1/56
Žurnal24 main
15. Internautica se je začela na najlepši možen način – z uradno predstavitvijo dveh novih domačih jadrnic. Pomorščaki po duši in tisti, ki bi to šele radi postali, imajo veliko videti.

Jubilejna prireditev tudi tokrat poteka v portoroški marini, odprta pa bo do nedelje. Besede direktorja Seawaya Japca Jakopina, da se Slovenija po ustvarjalnosti s Francijo in Italijo uvršča med prve tri navtične države, so potrdili v begunjskem Elanu, ki bodo "domačo" prireditev izkoristili za predstavitev nove jadrnice tipa performance elan 350 in prenovljeno linijo potovalnega razreda impression 444.

Internautica je pravi odsev slovenske navtike: ni največja, ampak po bogastvu in zanimivosti svoje vsebine je med najbolj kakovostnimi v Evropi.
Japec Jakopin, Seaway

Slavnostni gost ob otvoritvi je bil premier Borut Pahor, njegov sproščen sprehod med razstavljenimi lepoticami je nekoliko oviral le dež.

Na privezih sicer ne manjkajo niti vsa druga največja imena iz sveta navtike – Seaway, Jeanneau, Bavaria, Dominator itd. In če so omenjena imena sinonim za prestiž, ki se meri v šest- in sedemmestnih številkah, lahko na svoj račun pridejo tudi tisti, ki šele vstopajo v svet pomorščakov. Na "suhih" razstavnih prostorih je tako na ogled cela vrsta gumenjakov, plastičnih čolnov in vse bolj popularnih jet skijev. Videti je mogoče okoli 150 plovil z dolžinami tudi prek 80 čevljev (25 m) ter veliko dodatne opreme. Čeprav so časi za navtično industrijo vse prej kot rožnati, pa številna plovila, ki so v Sloveniji predstavljena prvič, govorijo v prid optimizmu.

Poleg različnih strokovnih posvetov, okroglih miz in razstav bo od jutri dalje potekala tudi tradicionalna regata Internautica Cup, s sklopu razstave pa bo razglašeno še naj plovilo Internautice 2010.

Cene vstopnic:
Odrasli: 12 evrov
Predprodaja: 10 evrov
Študenti/upokojenci: 8 evrov

Odprto:
torek–četrtek: 10:00–19:00
petek: 10:00–18:00
sobota: 10:00–20:00
nedelja: 10:00–18:00

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.