Avto
37 ogledov

Internautica vabi v Portorož

16. Internautica v Portorožu
1/39
Žurnal24 main
V Portorožu je že šestnajstič vrata odprla mednarodna razstava navtike Internautica, ki po navedbah organizatorjev sodi med vplivnejše srednjeevropske navtične dogodke.

Letošnja Internautica, ki si jo bodo obiskovalci lahko ogledali do nedelje, obiskovalcem vsako leto predstavlja tako številne navtične novosti in zanimivosti najpomembnejših svetovnih proizvajalcev kot tudi pestro ponudbo in tržišča za široko paleto različnih navtičnih ter športnih proizvodov.

Seaway je premierno predstavil največje slovensko hibridno plovilo greenline ocean class 70, vredno okoli 3,5 milijona evrov. Svetovno premiero je predstavil tudi Elan s svojo 11,9 metra dolgo jadrnico impression 394, njena cena je okoli 220 tisoč evrov brez DDV. S slovensko premiero pa je Elan predstavil tudi svojo manjšo jadrnico impression 210, za katero je treba odšteti nekaj manj kot 24 tisoč evrov.

V zadnjih letih v portoroški marini povprečno razstavlja preko 250 razstavljavcev z več kot tisoč pomembnimi blagovnimi znamkami, med katerimi so vedno tudi najpomembnejša svetovna imena navtične industrije, razstavo pa vsako leto obišče vsaj 30 tisoč domačih in tujih obiskovalcev. Internautica poleg tega predstavlja tudi izjemno priložnost za direktno prodajo plovil in izdelkov.

Poleg številnih novosti iz sveta motornih plovil in jadrnic se bo obiskovalcem predstavila tudi slovenska vojaška ladja Triglav, na sejemskem prizorišču pa se bodo zvrstila strokovna srečanja, konference, posveti in drugi družabni dogodki.

Ob dobrem vetru bo potekala tudi tradicionalna regata Internautica Cup, obiskovalci pa bodo skupaj s posebno žirijo izbirali tudi naj plovila v različnih kategorijah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.