Avto > Iz druge roke
10567 ogledov

Kateri avto zdrži dlje brez kapljice olja

Motor brez olja Carwow/Youtube
Test vzdržljivosti dveh luksuznih limuzin. Ne glejte, če se vam mučenje avtov upira.

Pri Carwow so našli nov izziv. Zanimalo jih je, ali imajo bolj trpežen motor pri Lexusu ali BMW. Ne ravno znanstveni preizkus so naredili tako, da so iz odsluženih V8 limuzin lexus LS in BMW 735i izčrpali motorno olje in zagnali motorja. 

Osemvaljnika sta dala že ob zagonu vedeti, da gre za nedostojno mučenje. A sta vseeno zdržala pritisk in prvih 30 sekund prostega teka preživela brez težav. Nato so ju zavrteli na 3.000 vrtljajev, kjer sta mogla pol minute že stiskati zobe. Ko so ju zavrteli do rdečih vrtljajev, pa je lexusosvo srce po desetih sekundah dokončno odpovedalo. Brez olja je motor skupaj zdržal minuto in 20 sekund. 

BMW? Tudi ta kruti test je preživel, zato so se domislili novih mučilnih metod, kako ga pripeljati do počasne smrti. Z njim so se začeli voziti naokoli. Krožili so okoli mrtvega lexusa, ko je začel bavarec v nekem trenutku vendarle izgubljati moč, na armaturki pa se je pojavilo opozorilo, da je treba ustaviti vozilo. A ni bilo še konec, popolna odpoved nenaoljenega vitalnega dela je nastopila s pokom šele po sedmih minutah in 34 sekundah. 

Komentarjev 1
  • AnGus 17:48 03.avgust 2022.

    Kako dolgo bo Žurnalov novinar živel po tem, ko mu odsekajo glavo? Nihče ne ve, a dobro obveščeni pravijo, da obstajajo primerki, ki še dandanes posthumno pišejo in objavljajo članke na Žurnalu...