Avto > Iz druge roke
97180 ogledov

Policija: Zato morate pri parkiranju predal za rokavice vedno pustiti odprt

Passat in predal Volkswagen
Policisti svetujejo, da pri parkiranju predal za rokavice pustite odprt. S tem morebitnim tatovom pokažete, da tam ne bodo našli ničesar vrednega.

Nemški policisti še posebej v času počitnic voznike opozarjajo na številne vlome v avtomobile. Tatovi, v upanju, da bodo v avtomobilu našli vredne predmete, vlamljajo v avtomobile. Ker številni vozniki in sopotniki svoje najljubše in najdražje predmete spravljajo v predal za rokavice, pa naj gre za denarnico, mobilni telefon ali draga dizajnerska sončna očala, nemški policisti pri parkiranju svetujejo, da vedno pustite odprt predal za rokavice, piše nemški spletni portal focus.de. S tem boste morebitnim kriminalcem pokazali, da tam ne bodo našli ničesar vrednega.

Kraja | Avtor: Profimedia Profimedia

Policijska poročila so polna zapisov, ko so dragocenosti nepridipravi odtujili prav iz predala za rokavice. Policisti voznikom svetujejo, naj iz avtomobila vedno vzamejo vse dragocenosti in gotovino ter zaklenejo volan. Okna in vrata, prtljažnik in sončna streha ter pokrov posode za gorivo morajo biti vedno zaprti.

Kako se zaščititi pred tatovi avtomobilov

Kdor pogosto parkira svoj avto na ulici, pred garažo ali na parkiriščih, praviloma ni varen pred kriminalci. Vozniki pa lahko s preventivo storijo veliko sami, da se zaščitijo pred morebitno krajo. Če je mogoče, avtomobil vedno parkirajte na dobro osvetljenih in prometnih mestih. Vedno zaklenite svoje vozilo. Če imate garažo, avto zapeljite na varno. V avtu na vidnem mestu ne puščajte nobenih dragocenosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Kmodri 13:42 30.julij 2023.

    Najboljše, da izpraznjen avto pustimo odklenje, da se vlomilci ne marajo z vlamljanjem. Seveda odstranimo radio in nadzorne plošče. A ja ne ne bo šlo, ker je ve vse slabo pritrjeno!

  • AnGus 12:44 30.julij 2023.

    Super inteligenten nasvet, še posebej, če je predal osvetljen. Pustiš avto na parkirišču (npr. na letališču), in ko prideš nazaj, je akumulator prazen!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:44 30.julij 2023.

    No, glede na tovrstne butaste nasvete policistov je povsem jasno zakaj so tatovi uspešnejši! Kaj pa predal za očala, pa predal pod sedežem, pa predal pod naslonom za roke, pa predal...