Avto > Iz druge roke
2586 ogledov

Prodajate avto? Kako v nekaj korakih do več snubcev?

Oglas za rabljeno vozilo Doberavto
Kako boste dosegli, da si bo med stotinami oglasi za rabljeno vozilo potencialni kupec na spletu ogledal prav vaš oglas in vas poklical. Možnosti lahko izboljšate, če se držite nekaj nujnih korakov.

Fotografija je ob avtomobilskih oglasih eden od ključnih dejavnikov, ki bo pritegnila pozornost potencialnega kupca. Fotografiranje avtomobilov ima svoje zakonitosti. Fotograf na Žurnal24 Anže Petkovšek, ki srbi tudi za fotografije testnih vozil, je podal nekaj nasvetov, kako pravilno fotografirati avtomobil.

Renault Clio | Avtor: Anže Petkovšek Renault Clio Anže Petkovšek

Na fotografijah naj bo bistvo

Prvo pravilo za objavo spletnega oglasa je, da naredite manjše število fotografij, ki pa morajo prikazati bistvo avtomobila. Avto mora biti očiščen, to pomeni opran na zunaj, s čistimi platišči, ki se morajo videti na fotografiji in očiščen prahu, posesan v kabini. Iz kabine odstranite vse moteče predmete, ki jih imate v vidnih odlagališčih. Na nekaterih oglasih za rabljene avtomobile smo opazili celo smeti, kar bi znalo takoj odvrniti morebitne nove lastnike avtomobila, pa čeprav je vozilo tehnično brezhibno.

Renault Clio | Avtor: Anže Petkovšek Renault Clio Anže Petkovšek

Pazite na sence

Avtomobil je treba fotografirati na dnevni svetlobi, ne v mraku, ali v temi. Ko fotografirate zunanjost vozila poiščite mesto, kjer je prostora dovolj, da v ozadju ne bo motečih dejavnikov. Lahko je to prazna cesta, parkirišče, narava. Tam, kjer ni motečih elementov. Ozadje ni bistvenega pomena. Če avtomobil fotografirate na soncu, pazite na močne sence, ki lahko zasenčijo del vozila. Če niste vešči fotografije je najbolje, sploh poleti, da vam sonce sveti v hrbet. Ko fotografirate zunanjost avtomobil postavite pod kotom, volan pa obrnite tako, da se bo na fotografiji videlo platišče. Enako velja za fotografijo od zadaj, za fotografijo od strani, pa naj bosta platišči poravnani.

Renault Clio | Avtor: Anže Petkovšek Renault Clio Anže Petkovšek

Volan naj bo poravnan

Pazite, da na fotografiji zaradi bleščeče pločevine ne bo viden vaš odsev. To je pogosta napaka ob fotografiranju avtomobila.
Trem fotografijam zunanjosti dodajte še tri fotografije kabine. Celotno armaturno ploščo najlažje zajamete tako, da sprednja sedeža postavite v povsem ležeč položaj in fotografijo naredite z zadnjih sedežev. Volan naj bo poravnan, tako, da bo logotip znamke vozila na volanu v pravilnem položaju. Fotografirajte tudi zadnje sedeže in prtljažnik. Pomembno je, da v kabini nimate senc. Zato je avto v sončnem vremenu najbolje postaviti v senco, po možnosti pred kakšen večji zid stavbe. 

Renault Clio | Avtor: Anže Petkovšek Renault Clio Anže Petkovšek

Le položne fotografije

Petkovšek opozarja na še eno veliko napako. Vse fotografije, zunanjosti in kabine morajo biti položne. Tako zajamete vse bistvo. Sama izbira naprave za fotografiranje ni tako pomembna, saj imajo po besedah fotografa moderni pametni telefoni dovolj kakovostne kamere, da bo fotografija atraktivna, za nameček pa tudi širok kot, tako da boste brez težav zajeli celotno armaturno ploščo kabine vozila.

Renault Clio | Avtor: Anže Petkovšek Renault Clio Anže Petkovšek

Z novim orodjem do verodostojnega prodajalca

Da bo avto, ki ga prodajate ravno tako odličen kot fotografije, si lahko pridobi nalepko vreden zaupanja v prodajnem oglasu. Novi spletni portal DoberAvto.si na podlagi različnih virov podatkov s slovenskega avtomobilskega trga natančno določi vrsto vozila ter nazorno in pregledno prikaže kronološko zgodovino prevoženih kilometrov, zgodovino lastništva, uspešnost ali neuspešnost izvedenih tehničnih pregledov (to seveda velja za vozila, starejša od štirih let, ko je obvezen prvi tehnični pregled).

Oglas za rabljeno vozilo | Avtor: Doberavto Doberavto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.