Avto > Iz druge roke
3267 ogledov

Sodišče odločalo o zarjavelem izpušnem loncu

Izpuh izpušna cev Epa
Nemško zvezno sodišče je razsodilo, da zarjavel izpušni sistem na avtomobilu ni napaka na skoraj deset let starem rabljenem avtomobilu.

Kot poroča Automobilwoche, je nemško zvezno sodišče v Karlsruheju na neko pritožbo razsodilo, da zarjavela izpušna cev na avtomobilu ni razlog, da bo lahko stranka odstopila od nakupa rabljenega avtomobila. Kot so razsodili, običajna obraba ne more biti stvarna napaka, kar velja tudi v primeru, da bo zaradi nadaljnje obrabe v bližnji prihodnosti potrebna zamenjava določene komponente.

rja MEHANIK OPOZARJA Avto Na vaše avtomobile preži nevidna nevarnost!

V sporu ob nakupu rabljenega avtomobila v Kölnu je namreč neki kupec hotel prodajalcu vrniti več kot devet let stari peugeot. Avtomobil s skoraj 85 tisoč prevoženimi kilometri, ki je pravkar opravil tehnični pregled, je leta 2014 kupil za 5.650 evrov. Čez nekaj pasa je zaznal glasne zvoke iz izpušnega sistema, zato je hotel avtomobil vrniti, ko pa ga prodajalec ni hotel prevzeti, ga je tožil.

izpuh | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dovolj le popravilo

Prodajalec naj bi bil namreč določen čas odgovoren za napake, ki so ob nakupu že bile na avtomobilu. A pri rabljenem avtomobilu je običajno zavezan le k popravilo odkrite napake, ne pa k ponovnem odkupu vozila od kupca. Za kaj takšnega bi morala na avtomobilu biti zares velika okvara.

Avto Sosed ni bil navdušen nad predelavo avtomobila

Zvezno sodišče te na spornem avtomobilu ni prepoznalo. Odločili so, da bi bilo treba precej izdatno rjo na avtomobilu, ki je zamenjal več lastnikov, šteti za normalno obrabo. Ker ni znakov, da se je prometna varnost zaradi tega poslabšala, tudi ni razloga za priznanje napake.

Izpuh izpušna cev Zanikanje še dražje Avto Ko se iz izpuha pokadi modrikast dim ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.