Avto > Iz druge roke
8562 ogledov

Tri uspešnice s trga rabljenih vozil

Rabljeni avto prevoz Profimedia
Star in poceni avtomobil ni nujno tudi nezanesljiv in nekateri se lahko celo izkažejo za zelo dober nakup. Nemška organizacija za opravljanje tehničnih pregledov TÜV je izpostavila tri, ki se jih splača kupiti.

Kot pravijo namreč s temi avtomobili, četudi so v prometu že vrsto let, ne bi smelo biti težav, vsaj hudih ne. V dolgih letih uporabe so se namreč izkazali za zelo zanesljive. Ker poleg tega niso izrazito lepi in imenitni, jih lahko na trgu rabljenih vozil kupite tudi za precej ugodno ceno.

Takoj za športnikoma

Nemška organizacija je izpostavila predvsem tri modele, ki z zanesljivostjo v dobrem pomenu izstopajo iz povprečja svojih tekmecev. Poleg tega so lahko tudi zelo poceni, kar pomeni, da so dosegljivi tudi za tiste, ki potrebujejo zanesljivi avtomobil, v času pandemije pa ne morejo ravno globoko seči v svoj žep.

Ford Kuga Rabljeni Avto Rabljeni: Tako na lahko vas bodo ogoljufali za nekaj tisoč evrov

Trojica je po eni strani razmeroma stara, saj sega v kategorijo avtomobilov, starih 10 do 11 let, po drugi strani pa lahko ima na grbi nizko število prevoženih kilometrov, saj večina denimo ni nikoli bila v službeni uporabi. Po drugi strani so zanesljivi, saj sta se v njihovem starostnem razredu za bolj zanesljiva izkazala le veliko dražja porsche 911 in audi TT, in na trgu ne vzbujajo prevelike pozornosti, torej se jih da kupiti precej ugodno.

Honda jazz | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Honda jazz (2007-2013)

Honda jazz je precej privlačen majhen avtomobil, vendar s svojim videzom nikoli ni pritegnil velikih množic. Poleg tega je tudi zelo zanesljiv, vzdržljiv in praktičen avtomobil. Konstruktorji so namreč posodo za gorivo vgradili pod prednja sedeža, zato lahko sedalo zadnje klopi zložimo tudi navzgor in predmete shranimo tudi v prostor med sedežema. Ta razpolaga s prostornino kar 399 litrov, kar je več kot meri prtljažnik sodobnega volkswagna golfa.

Ford B-max Avto 10 avtomobilov, ki jim ni uspelo

Težave sicer povzročajo le samodejni menjalniki, ki pa jih je na trgu malo, saj so se evropski kupci raje odločali za ročne. Skrbi včasih povzročajo tudi luči in zavore, to pa je v glavnem tudi vse, kar gre lahko narobe. Njegova motorja 1,2 i-VTEC in 1,4 i-VTEC sta se namreč izkazala za izjemno vzdržljiva in tudi gospodarna.

VW golf plus | Avtor: VW VW

VW golf plus (2004-2014)

Golf plus je bil enoprostorska različica kombilimuzinskega golfa. Predelava v limuzinski kombi mu je prinesla ogromno prostora za potnike in velik prtljažnik s prostornino od 505 do 1.405 litrov. Poleg tega je bila zadnja klop vzdolžno pomična, torej so lahko uporabniki prostor razporejali med več prostora za zadnje potnike ali večjim prtljažnikom.

subaru forester, impreza, XV, blato Avto Iz teh avtomobilov najslabše vidite

Močna plat golfa plus je tudi zanesljivost. Ponudba bencinskih in dizelskih motorjev je pestra in sega od 59 do 118 kilovatov. Najmočnejšemu 1,4-litrskemu štirivaljniku TSI se je sicer bolje izogniti, drugi motorji pa so precej zanesljivi in jih prizadene le puščanje motornega olja in korozija, čemur so bolj podvrženi starejši motorji.

Ford fusion | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ford fusion (2002-2012)

Fordova kombinacija kombilimuzine in majhnega enoprostorca, torej to, čemur bi danes rekli križanec, gotovo ni nikoli navduševala s svojim slogom, prav nasprotno, saj se mu je marsikdo prav zaradi oblike izognil. Vendar pa gre za prostoren avtomobil, ki kljub razmeroma majhnim meram, saj gre v bistvu za povišani fiesto, razpolaga s prtljažnikom od 337 do 1.175 litrov.

Spletna dražba vozil Autopoint Na dražbi Avto Na dražbi: Za passata nastavili ceno 1.300 evrov, prodali pa za 6.400 evrov

Zanesljivi pa so tudi motorji, med katerimi izstopa predvsem 1,6-litrski atmosferski bencinski štirivaljnik. Nekaj težav se je sicer v teh letih pokazalo. Turbodizelski motorji imajo lahko težave z vbrizgavanjem goriva, dobro pa se je izogniti tudi samodejnim menjalnikom. Občasno lahko težave povzročajo tudi sedeži in luči, vendar gre za manjše stvari, ki ne zahtevajo dragih popravil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.