Avto
36 ogledov

Izpitni test ji je narekoval inštruktor

Alfa - R FB
Vodstvo in inštruktorji na sodišču zaradi ponareditve oziroma uničenja poslovnih listin.

“Testne pole iz cestnoprometnih predpisov sem reševala kar v avtu, inštruktor pa mi je narekoval pravilne rešitve.” “Z inštruktorjem sem v pol ure predelala snov, za katero je po zakonu predvidenih 40 ur, nato pa pisala test.” To sta inšpektorici Tadeji Savnik Ivanuša, ki je pred tremi leti na podlagi anonimne prijave preiskovala nepravilnosti v šoli vožnje Alfa – R, povedali dve izmed strank. Skupaj je zaslišala 69 naključnih prič.

Po treh letih, ko so se vodstvo šole vožnje Alfa – R in nekateri inštruktorji zaradi inšpektoričine prijave organom pregona znašli na sodišču zaradi ponareditve ali uničenja poslovnih listin, pa številne priče trdijo, da so obiskovale z zakonom predpisani teoretični tečaj in republiške teste opravile v učilnici ob prisotnosti komisije.

Inšpektorica je poudarila, da se je nekaj mesecev po zaslišanju prič na ministrstvu oglasila oseba in povedala, da vodstvo avtošole ustrahuje priče in jih napeljuje na domnevno krivo pričanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.